Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Ablațiile mele
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
Până la urmă tot nu m-a iertat... Ieri am intrat iar în criză și s-a pornit de-a binelea. Am luat rapid 4 Rytmonorm, doza de șoc sugerată de dr. V., Betaloc 100 mg și chemat Salvarea. Cu noile proceduri, te duc întâi la UPU (pe vremuri mă duceau direct la Cardiologie, la alt spital), te evaluază și ăia, îți iau analize și abia apoi fac transferul. Când s-a produs transferul trecuseră deja 3 ore de la declanșarea crizei. Când am ajuns dincolo, la Cardiologie, minune, am reintrat în ritm sinusal! Norocul meu, că erau câte 2 în pat pe secție. Cred că va trebui să iau și eu o perioadă (măcar) Rytmonorm... din păcate.
Acum, criza s-a declanșat pe fondul unui... sughiț. E drept, am făcut și ceva efort de dimineață, pe la grădina de la țară.
Pentru mine a fost o premieră faptul că am ieșit așa rapid din criză. N-am avut până acum (în afara celor două descrise alaltăieri și azi) crize mai mici de 24 de ore. Uzual, ~30 ore, chiar mai mult.
De la efort ti se trage, nu de la sughit! N-ar fi rau sa vezi daca ai hernie hiatala, ceea ce ar schimba datele problemei. Legat de efort, trebuie avute in vedere cateva lucruri esentiale. Adaptarea la efort trebuie facuta extrem de lent, cu exercitii cardio la care pulsul trebuie monitorizat permanent. Eforturile nu se vor face niciodata dupa mese si nici cu foarte putin timp inaintea lor.
Hmm, ceva simptome am. De când mă știu am arsuri și, uneori, reflux gastro-esofagian. Cum se diagnostichează hernia asta hiatală?
Endoscopic sau prin radioscopie baritata, cel mai bine. Manevrele in timpul investigatiei scot in evidenta foarte clar tipul de herniere si refluxul gastro-esofagian.
Să cercetez și asta, dar nu cred că posibila hernie hiatală este cauza FiA, din păcate. Ar fi bine să fie așa.
Pe 12 iunie 2016 fac un an de la ablatie ,făcută de doamna dr Grecu Mihaela din Iași ,dar mă simt fff bine.Eram diagnosticat cu fibrilație și fluter atrial,dar Mulțumesc lui Dumnezeu, și Doamnei Dr.Grecu ca m-a scăpat de acel calvar care mi se intimpla mai ales în starea de repaus,în special noaptea itre orele 02 si04.Singura soluție era sa mă urc în mașină și direct la urgente în perfuzie sa mă scoată din fibrilație. Acum am revenit la o viata normala fără nici o pastiliuta,decât un aspenter la prânz și chiar câteva paharele de vin roze natural făcut de mine. (Nu în fiecare zi).La 4 holerei puse după operație nu mi-a mai ieșit nici un episod de fibrilație. Înainte de operație nu era data sa nu-mi iasă câteva episoade de fibrilație. Iar la cei suferinzi va recomand din suflet sa faceți ablatie decât sa luați câte un pumn de pastile cum făceam eu .(5 ritmonorm pe zi,și tot făceam episoade de fibrilație și fluter atrial).
Bucură-te, ai avut noroc de-ai scăpat din prima. Cât te-a costat? Crioablaţie?
Noroc e puțin spus. Eu nu mai cunosc pe cineva sa fi scăpat cu ablația,de fibrilație.
Crede-ma ca sunt multi. Rata de succes la nivel mondial pentru un centru cu experienta in cazul ablatiei de fibrilatie atriala este in jur de 80%. Succes insemnand fara fibrilatie atriala sau alte tahicardii atriale la un an de la ablatie, fara pastile.
Te cred dar eu nu cunosc și am bătut ceva spitale. Aici pe forum nu îmi amintesc sa fie mai mult decât degetele la o mana, cel mult. Și mă refer la un an de zile. Este adevărat ca nu pot avea un punct de vedere obiectiv din moment ce nu am date exacte dar în general toți se plâng ca au cam făcut ablația degeaba. În aceste condiții 80 de procente mi se par muuuult exagerate, aceasta însemnând ca aproape toți sscăpa de fibrilație în urma intervenției. Apropo de statistici, exista vreun studiu la nivel național legat de tratarea aritmiilor?!
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
URL de referinţă