Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Ablațiile mele
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
Nu cred ca i asta problemă îți zic din experienta de cele mai multe ori te apuca a două zi după ce bei sau faci efort sau ești obosit dar eu în ultima vreme am eliminat total alcoolul și tot fac. Deci e dubioasă treaba e ceva stricat în noi mai mult decât e de vină modul nostru de viață happy
Dacă ai să privești asta ca pe o fatalitate, you're doomed! big grin Relax! E problema noastră și trebuie să ne-nvățăm să trăim cu ea. Negarea nu aduce nimic bun. Studierea "inamicului" și împrietenirea cu el, da. winking Baftă multă și, încă o dată, Crăciun fericit!
Nu, nu e negare eu nu sunt din genul altora de pe forum care isi verifica pulsul si tensiunea de 5 ori pe zi, eu pulsul si tensiunea nu mi le-am luat decat la doctor de cateva ori in viata mea, sau sa stau sa-mi numar bataiile inima, asta zic eu ca nu prea ai cum sa eviti crizele, cand te apuca te apuca fie ca te obosesti fie ca nu, desi in ultimele vreme am inceput sa evit si eu oboseala, alcool toate cele dar tot ma lovesc crizele si chiar mai des, asa ca asta, ma paste ablatie la doamna Grecu, mi-a facut o impresie foarte buna acum doi ani cand am mers la dumneaei a avut rabdare sa ma asculte si sa-mi explice cu ce se mananca chiar daca mai asteptau 50 de pacienti in hol happy

Tu dai vina pe faptu ca te-ai ingresat, eu pe faptul ca am slabit ca in ultimele 3-4 luni am dat jos 6 kg, dar deeh te apuca si cand esti cu burta si cand esti supt, e stricat ceva ce sa-i faci happy
Ieri am scăpat ca prin urechile acului de o nouă tevaturănail biting, cu spital şi toate cele. S-a declanşat o nouă criză de FiA, care (din fericire!77 ) s-a oprit cum s-a şi pornit după cca. 1 minut. Ştiut fiind faptul că la mine crizele când se pornesc se opresc doar cu spitalizare şi cardioversie medicamentoasă cu Cordarone intravenos, criza de ieri e relativ ciudată. Mai ales că nu am mai luat antiaritmice, ci doar Betalok. Mi-a reamintit că problema există şi că se poate porni oricând, exact cum a făcut-o ieri. sad
Cand s-a declansat, postprandial, dupa un mic efort postprandial?
Nu mâncasem nimic, dealtfel mi-am propus s-o las mai moale cu mâncatul. Stăteam la PC, destul de relaxat, şi am zis să mă ridic să mă schimb. Mi-a venit să mă întind şi am făcut-o big grin... ei, atunci s-a declanşat.
Hm, practic e vorba doar de trecerea la ortostatism. Destul de ciudat, pentru ca nu e vorba de un salt adaptiv prea mare. In alta ordine de idei, nu stiu cat de bun e betalok-ul pe termen lung. Am luat si eu multa vreme pana am trecut pe doze mici de Rhytmonorm, un antiaritmic mai potrivit in opinia mea, pentru aritmii cum este FiA. Ma rog, pana la urma, organismului fiecaruia raspunde in mod diferit la medicatia antiaritmica.
Cred că dacă aș fi avut pulsul mai mare (să fi fost după un efort mai mare) nu s-ar mai fi oprit...
Ce însemnă doze mici de Rytmonorm? Din câte știu eu (din auzite) Rytmonormul e eficient doar dacă se ia permanent, pe de o parte, iar pe de altă parte, nu cred să fie eficace în doze de minimum 1 comprimat pe zi.
Aș fi tentat și eu de protecția mai bună, dar dacă aș elimina Betalocul, cred că aș avea pulsul cam mare (chiar și în repaus), ceea ce iar nu-i bine.
Da, eu nu am avut probleme de puls. E pe undeva intre 56-63, in repaus. Doze mici inseamna 1/2 dimineata si 1/2 seara tarziu, deci 150mg Rhytmonorm pe zi. Realitatea e ca as vrea sa renunt la el, dar mi-e frica! happy Toate crizele mele au avut trigerri digestivi, balonari postprandiale, hernia hiatala probabil si efortul imediat dupa mese. Nu mi-am facut un test de efort niciodata, dar ECG-urile nu indica vreun proces ischemic, iar fractia de ejectie este ok. Dar ce sa zic, dupa atatia ani de viata sedentara nu e de mirare ca inima nu este antrenata la efort si aritmiile sunt favorizate pe acest fond.
Da, cred că asta e marea problemă și la mine: sedentarismul. Am fost un tip foarte activ (aproape sportiv), dar am trecut brusc în cealaltă extremă pe la 30-35 de ani. Acum când fac ceva efort, rămâne pulsul setat la ~90-100 bpm și-n repaus, oricât m-aș odihni. Până nu-i dau Betaloc, nu revine sub 80 bpm.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
URL de referinţă