Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Ablațiile mele
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
Mulțumesc!
Hmmm, grea întrebare. laughing
Încă n-am reușit să slăbesc decât vreo 2-3 kg, așa că în continuare dorm cu CPAP-ul. Am deja 4 ani de când o fac.
Ti-a fost greu la inceput cu acest aparat? Ai reusit din prima sa-l tii toata noaptea sau cum a fost?
Nu mi-a fost greu, fiindcă aparatul mi-a oferit somn cum nu mai avusesem de multă vreme. winking
Practic, problema este masca, nu aparatul. Aia trebuie bine aleasă. Aparatul doar bagă presiune pozitivă când simte că faci apnee. Măștile pot fi doar pentru nas sau full face, în funcție de cum respiră fiecare. Eu am full face, fiindcă... cam respir și pe gură.
(10-12-2018 08:41 AM)ursamajor a scris: [ -> ]Încă n-am reușit să slăbesc decât vreo 2-3 kg...

Între timp, deși nu mă știam hipertensiv, am avut acum 3 săptămâni un puseu de 20/10. Ca urmare a acestei probleme de HTA, am decis că nu mai ține vrăjeala. Am început un program de slăbire reducând aportul caloric la 1500 kcal/zi. În primă fază am eliminat dulciurile și cocăraia. A fost greuț, având în vedere că sunt un gurmand în ale dulciurilor și nu numai. Dar au fost zile când am reușit și 1200 kcal total. Asta a ajutat la pierderea a 8 kg de la începutul curei. Ținta primară e 100 kg. Am plecat de la 115 kg, deci acum sunt pe la 107 kg. Urmează hopul sărbătorilor (sper măcar să stagnez), apoi asaltul final spre 100 kg. Va urma o perioadă de consolidare a chintalului, după care vreau să ajung la 95 kg. Probabil că asta va fi ținta finală. happy Să vedem când o ating.
Folosesc aplicația MyFitnessPal și pentru început mi-am cântărit ce mâncam, fiindcă nu puteam aprecia. Acum am cam văzut ce înseamnă o porție de bun simț și nu mai cântăresc decât când am dubii. big grin
Am încercat să elimin cât mai multe dintre alimentele cu indice glicemic mare. Se știe că astea produc acea senzație de foame rapidă, prin mecanismul insulinic. În rest, mănânc normal, fără a ține o cură în adevăratul sens al cuvântului. Doar restricție calorică.
Revin cu progresele.
Foarte bine faci. Ti-ai facut o hemoglobina glicozilata (HbA1c) ca sa stii cum stai cu controlul glicemic? Si eu sunt dependent de dulciuri dar cu toate astea nu ma pot ingrasa. Ba dimpotriva am slabit vreo 3 kg in ultimele 2 luni ca urmare si a episoadelor de flutter de pana la ablatie. Cel mai mult ma tem de hipoglicemia nocturna care poate declansa un episod de fibrilatie. Pe de alta parte, anxietatea inca prezenta ma impiedica sa am o digestie normala si accentueaza sindromul de colon iritabil. Problema verificarii rezistentei la insulina ramane pe ordinea de zi. Dependenta de dulciuri poate fi rezultatul unui deficit de crom, dar si o perturbare a mecanismului de sinteza a serotoninei prin adictia instaurata.
Ca tot am raspuns unei doamne si am dat link spre acest topic, sa-l completez nitel.
In noiembrie trecut s-au facut 4 ani fara FiA. Desi mai am relativ multe extrasistole, n-am mai avut nicio criza de FiA. party Sper sa ramana tot asa! love struck
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
URL de referinţă