Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Ablațiile mele
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
Ehehe, mersi de urări! Din păcate, n-a fost un an complet fericit. Au mai fost 3 crize, ultima în martie a.c. Din fericire, de atunci n-a mai fost nimic. Sunt 6 luni fără crize. Sper ca luna martie să fi fost "reset"-ul.
Încă folosesc Betaloc, fiindcă fără el pulsul stă la 80-90 în repaus şi apar şi extrasistolele. Cu el, totul e OK. Asta e, cum am zis, nu ne pot face "fete mari" o ablaţie.

Baftă şi sănătate şi ţie!
La 8 luni de la ultima criză am mai făcut una, din păcate. sad E prima pe care o pot lega de câteva prostii făcute de mine (adică ar avea cauzalitate). Toate cele de până acum mi-au parut a se declanșa absolut fără motiv. De data aceasta pare că un cumul de factori au dus la ea. Îi enumăr în ordinea creșterii importanței:
1. lipsa mea de voință în a slăbi. În ciuda faptului că am făcut "eforturi" (pun între ghilimele căci n-au fost prea mari), mai mult m-am îngrășat. Ajunsesem la 116-117 kg.
2. consum de ceai negru/verde de cca. 2 căni pe zi, de vreo 2 săptămâni.
3. triggerul principal: urcarea în fugă a 3 etaje (de parcă eram la 18 ani). La ușă, când să deschid, s-a pornit dezastrul. Sunt aproape convins că nu s-ar fi pornit criza dacă nu m-ar fi prins cu ritmul cardiac deja crescut de la efortul urcării în fugă a celor 3 etaje. Aviz amatorilor.
A fost mai nașpa ca alt crize, fiindcă am ieșit cel mai greu: 52 de ore, "recordul" personal anterior fiind de 38 de ore. M-au făcut full de Cordarone pe injectomat, ciuruit de branule și injecții cu Clexane. Chestiunea e că am prins iarăși frică de AVC și cred că, în ciuda sfaturilor dr. V., o să mă tratez permanent cu anticoagulant. Chiar dacă dr. V. îmi va spune să renunț la antiaritmic și anticoagulant.
No, om vedea ce-o mai fi.
Vă urez sănătate maximă!
A lua anticoagulant in permanenta e foarte periculos. Ai putea face AVC chiar din cauza asta. In plus trebuie sa iti monitorizezi in permanenta INR-ul. Si riscul de hemoragie este mare.
Păi, din 2010 până în 2014, iunie 16, data ablației) am luat permanent. Pradaxa. Nu necesită INR. Acum, din păcate, buzunarul n-ar mai permite Pradaxa, doar Trombostop. Ăsta cere INR... Nașpa.
Imi pare tare rau pt tine. Cred ca exista o predispozitie la tine, mai ales ca din cate imi amintesc, imediat dipa ablatie ai mai avut niste episoade ciudate. Din cate cunosc eu, mai nimeni nu a scapat de fibrilatie din prima. Cunosc un singur caz, o cunostinta din Grecia. Sa-ti dea Dumnezeu minte sa alegi cele mai bune solutii pentru tine!
Mulțumesc, sper să fie așa.
Cât despre predispoziție, ce să zic, fondul aritmic probabil că există. Asta în ciuda ablației care a înlăturat problemele din venele pulmonare. De la ablație nu prea m-am mai informat, oare s-au făcut progrese în înțelegerea fenomenului de fibrilație?
Trebuie neaparat sa slabesti, ursamajor! Stiu ca nu e usor, dar ma surprinde ca nu slabesti dupa astfel de crize. Eu pierdeam cate 4-5 kg usor dupa cate una! Sigur, la tine nu ar conta doar 4-5 kg! happy Si eu am facut in urma cu 10 zile ceea ce se numeste Loan AfiB, o mica criza de fibrilatie atriala paroxistica singulara, pe fondul nerespectarii obiceiurilor matinale legate de ora de masa, a unui numar redus de ore de somn, etc. Dupa 5 ore m-am dus la Elias la UPU. Intr-o ora am iesit cu Rhytmonorm la injectomat, dupa ce au inceput cu cordarone desi le-am spus ca la mine nu merge cu asa ceva. Mare noroc ca la farmacia spitalului aveau Rhytmonorm!
Cauza principala in cazul meu este refluxul gastoesofagian si efortul in conditiile in care hernia mea hiatala a fost "deranjata" de cateva alimente pe care mi-e greu uneori sa le evit, ciocolata, salata prea acra, sosuri condimentate.
Tratati-va problemele digestive si veti avea mai putine aritmii, asta e clar. Nu faceti efort imediat dupa mese, mai ales daca stiti ca va balonati, ca aveti hernie hiatala sau reflux gastroesofagian. Nu mancati prea mult la o masa pentru a micsora sansele unei TPSV sau FiA. Folositi Kreon sau triferment daca aveti o digestie anevoioasa si evitati cat puteti carbohidratii cu asimilare rapida, dulciurile concentrate si pauzele mari dintre mese.
Sanatate
Aa, ba slăbesc și eu la fel, câte 4-5 kg, chiar mai mult, ca acum vreo 6kg. happy Din păcate, cred că mai mult mă deshidratez, decât slăbesc. Dar acum sunt hotărât să dau jos în primă fază 10 kg. În timp, evident, pentru a consolida rezultatul. Regimul alimentar s-a redus drastic, la fel și cantitatea de dulciuri, deliciul vieții mele de până acum. Cu asta se rezolvă și arsurile stomacale și refluxul gastroesofagian și belelele de la colecist.
O iarnă frumoasă tuturor!
Ursă nu da vină pe ține ca ai mai făcut o criză, crizele pot apare uneori și fără vreun factor declanșator. Eu am un prieten care la 1,73 are 145 kg și asta de ani și ani și are 40 de ani și bea cate o sută de energizante pe zi și nici mișcare nu face și e tun omu nu face nici o tahicardie nimic. Trebuie să ne obisnuim cu faptul ca avem o problemă la inimă și să nu mai dam vină pe noi pentru problemă această.
Tocmai de aceea trebuie să fim nițel mai... responsabili. winking
Crăciun fericiiiiit!
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
URL de referinţă