Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Ablațiile mele
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
Ursamajor, chiar m-am gandit la tine, ce faci, cum esti...O sa fie totul bine, o sa vezi. happy Iti doresc multa, multa sanatate! party
Mulțumesc, dragilor!
După o noapte de somn serios (aproape 11 ore), griul s-a schimbat într-un fel de rozuliu. big grin Sunt ușor detașat de cele întâmplate și ceva mai încrezător în viitor.
Văd că și extrasistolele s-au mai rărit, extrasistole inerente oricărei perioade post ablație, cel puțin la mine. Știu că după prima ablație acestea m-au însoțit în prima lună de convalescență, rărindu-se progresiv până aproape de dispariție.
Testele de după ablație au ieșit OK: ecocardio OK (fără probleme de lichid sau altele), incizia de la zona inghinală s-a prezentat foarte bine... cred și eu, mi-am pus soția să-mi lege piciorul de pat.party
Am uitat să spun la intervenția anterioară, că de această dată medicul a scos complet orice medicament (inclusiv Betalocul) rămânând doar anticoagulantul, deocamdată. Practic, acum iau doar Pradaxa. Betaloc, DOAR la nevoie, în cazul și în zilele în care extrasistolele sunt mai numeroase și devin sâcâitoare.
Aa, și încă o chestie imperioasă dictată de medic: cel puțin 10 kg trebuie să le dau jos în următoarele 6 luni, fiindcă am un soi de prediabet. I don't knowd'oh
@ursa,
cine te-a operat pana la urma ? Dr V ?
Exact, nu mă las pe mâna altcuiva. big grin
(29-11-2016 09:07 PM)SoulHealer a scris: [ -> ]E posibil ca stresul suportat sa iti fi declansat FiA, pentru ca alt motiv nu vad.

De fapt, fibrilația s-a declanșat când lucrau la ultima venă pulmonară, acum mi-amintesc foarte bine, și s-au mirat că a continuat și după izolarea ei.
La câte fierătanii erau în mine, nu stresul a fost cel ce-a declanșat-o, ci simpla lor prezență în inimă, precum și manevrarea lor. De fiecare dată când mișcau pe-acolo, chiar și ușor, fremăta săraca inimă ca altceva!
Iar când obturau venele alea mă sufocam efectiv...
(06-11-2016 01:46 PM)ursamajor a scris: [ -> ]...care ar fi perioada optimă de convalescență (să-i zicem așa) și cum ar trebui să-mi gestionez activitățile post ablație?
Greu de spus. Fiecare organism are propria lui rata de refacere. Citeste aceste informatii, utile in opinia mea, desi cred ca ai gasit si tu destule astfel de informatii! happy
http://www.drjohnm.org/2014/12/ten-thing...-ablation/
Da, am citit anterior chestia aia și eu și mi-a dat nițeluș speranțe:
Atrial fibrillation can occur. Although having AF after an ablation is a risk factor for a future recurrence, it doesn’t mean the procedure did not work. The burns irritate the heart, and as they heal (expand), over days to weeks, the irregular rhythm can resolve. This is why we have what’s called a waiting period (6-8 weeks) after the procedure before we declare success–or not.

Am mai spicuit și eu de pe ici, de pe colo. Voiam, totuși, să știu de la cei de pe la noi care au făcut ablații, cum, cât și până când au simțit. De pildă, eu după prima ablație încă simțeam arsuri și după 3 luni. Și a fost mai blândă ca acesta a doua...
Pe anumite forumuri americane, am văzut că unii au reluat activitatea obișnuită după ceva mai mult de 4-6 săptămâni. Alții au reluat-o și după 6-7 zile, dar au specificat că a lor nu implica efort și nici consum nervos. Pe de altă parte, am mai citit bârfele unora care spuneau că leziunile nu sunt vindecate complet nici în 6 luni, chiar și la 9 luni ele fiind prezente.
Nu am simtit leziunile provenite din ablatie dupa procedura. Era mai dureroasa si mai complicata incizia inghinala, dar si ea trecea dupa cateva zile.
Iar de reluat activitatea, dupa doua zile de pauza eram la birou.
Eu le simt când respir mai profund, când tușesc, când strănut sau când fac puțin efort. În plus, aproape mereu când se întâmplă asta se însoțesc de extrasistole, semn ca ceva o deranjează pe mărita inimioară.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
URL de referinţă