Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Ablațiile mele
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
Știu că e necesar, și au am avut la prima ablație, nu știu cât e de critic. happy Fiindcă doar intuiesc cum se face acea mapare 3D, mă gândeam că e crucial. Se pare că doar ajută și e bine să fie.
CT-ul mai este necesar si pentru a se integra imaginea in sistemul 3D
[quote='ursamajor' pid='31321' dateline='1479476396']
S-a decis: 28 nov. e ziua cea mare! party
Wish me luck! big hug

Doamne-ajuta!Mult succes si curaj pt mâine!sa ne tii la curent!voi urmări toată ziua forumul așteptând vesti de la tine!
URSAMAJOR! Doamne ajuta! Bafta multa!
Mulțumesc, Doamne-ajută! Chiar acum mă pregătesc să plec spre balamucul din București...
Dragilor, iacătă-mă-s întors acasă!
Am fost primul programat pentru ablație în ziua de 28.11. În ciuda faptului că am ajuns la 07:30, din cauza unor chestii neplăcute ce țin de partea organizatorică, am fost cazat pe la 09:50. La 10:00 eram pe masă, abia pe la 10:45 a început procedura. La început s-a efectuat studiul electrofiziologic. Medicul a optat pentru crioablație cu drăcie de-aia de balonaș. S-a dorit reizolarea venelor pulmonare, care se reconectaseră parțial, știut fiind faptul că acest tip de procedură dă cicatrici mai rezistente și cu potențial antiaritmic viitor mai scăzut.
Trebuie să vă spun că nu mă așteptam la ceea ce a urmat. Dacă prima ablație (cu cateter cu radiofrecvență) a fost relativ suportabilă, această crioablație a fost mult prea mult pentru mine. Am simțit aproape fiecare minut al procedurii și nu neapărat durerea a fost cea care a ieșit în evidență, ci un cumul de stări foarte stresante. Fiind după o răceală rebelă, efectiv simțeam că mă sufoc de fiecare dată când se lucra pe inimă. ce să mai zic, a fost nașpa... crying
După ce s-a izolat și ultima venă, culmea, s-a declanșat fibrilația. Eu credeam că procedura a fost așa, dar, nu, chestia aceasta i-a îngrijorat pe cei de-acolo, pe mine și mai mult. Am scăpat ca prin urechile acului de șoc electric, fiindcă mi se administrase deja ceva anti FiA și am ieșit pe masă. S-a confirmat că venele sunt izolate.
Ieșirea efectivă din sală/laborator a fost pe la ora 15:00, deci a durat al naibii de mult.
Acum, discuție cu două vești, una bună, alta mai rea:
Cea bună: venele sunt izolate și șansele ca ele să rămână așa sunt foarte mari, deci se elimină o sursă importantă de aritmie.
Cea rea: e posibil să mai fie și altundeva un focar ce întreține FiA și asta poate însemna posibilitatea unei a treia ablații (cu radiofrecvență de data asta). crying
Timpul va spune ce e de făcut (recomandarea medicului), în cazul în care se confirmă vestea rea.
Acum sunt sfârșit de oboseală, arsurile nu m-au prea lăsat să dorm și încă mă sâcâie. Încerc să-mi revin și să rumeg ce s-a întâmplat în acea zi abia în zilele următoare.
Seară bună, dragilor și sănătate maximă vă doresc! happy
Slava Domnului! Eram ingrijorati de tacerea ta! Imi pare rau ca ai suportat o interventie dificila, dar tot raul e spre bine dupa cum stii si cum sper ca va fi! happy. Nu ne-ai spus daca s-a facut mapping 3D. E posibil ca stresul suportat sa iti fi declansat FiA, pentru ca alt motiv nu vad. Felicitari pentru stoicism. Sanatate maxima iti doresc de-acum inainte!
Nu știu dacă s-a făcut mapping 3D, că n-am văzut displayurile acelea. Mulțumesc pentru urări!
Seara liniștită!
ursamajor,multa sănătate și încearcă să te relaxezi putin poate chiar să dormi.imi pare rău că ai trecut printr-o asemenea experienta neplacuta de parca intervenția nu era destula...pt moment e bine si asta e tot ce contează.o seara buna!
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
URL de referinţă