Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Insuficienta mitrala
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2
O noua interventie medicala, in premiera in Romania, a avut loc ieri in cadrul Centrelor de Excelenta Ares!
Un pacient in varsta de 65 de ani a fost operat prin tehnica Mitraclip, o procedura minim invaziva realizata pentru prima oara in Romania, care reduce gradul insuficientei mitrale de la severa pana la normala (de la gradul IV la gradul I). Procedura a fost efectuata de catre Dr. Vlasios Ninios – proctor in Mitraclip, Dr. Dan Deleanu – medic cardiolog interventionist si Dr. Silvia Iancovici – medic specialist cardiolog. Starea pacientului este excelenta urmand ca in 48 de ore sa fie externat! Intreaga interventie este un succes.
Încă din anul 2010, prin deschiderea primului Centru de Excelență în Cardiologie și Radiologie Intevențională București, ARES s-a remarcat pe piața serviciilor medicale prin oferirea unui act medical responsabil și a unei alternative în ceea ce înseamnă medicina tradițională, asigurând tratamente minim invazive în locul tratamentelor clasice. Formată din doctori renumiți, cu o înaltă calificare medicală, dobandită atât în România, cât și în străinătate, echipa medicală ARES colaborează cu cadre medicale prestigioase din țară și din afară, ce garantează calitatea actului medical.


[Imagine: 1394456236.jpg]
Care sunt costurile acestei proceduri ?
Insuficienta valva mitrala ușoară trebuie supusa unui intervenție chirurgicala rapida?
Nu, numai transplantul de cord + creier rezolvă problema. winking
Insuficienta mitrala usoara trebuie urmarita de cardiolog si mai ales chirurg cardiovascular pentru a i se vedea evolutia, nu este indicata interventia rapida cum ai zis tu Ionut ci controale periodice serioase...

...boala mitrala evolueaza lent de obicei, insidios, fara simptome care sa te deranjeze major de aceea e foarte greu de luat o decizie chiar de catre medici, darmite de catre pacienti, dupa cum vedem din reactia paradoxala ca sa nu zic stupida a unora pe acest topic!!! e clar ca nu s-au confruntat cu asa ceva!!

ce este cert este ca cel mai bine o urmareste un medic din noua generatie de chirurgi interventionisti, care va aprecia ce atitudine va lua, exista plastia de valva mitrala sau reparare minim invaziva, dar daca si cand va fi oportuna, momentul optim, numai medicul poate raspunde! ce s-a constatat dupa multi ani de experienta ca mai util este sa se intervina mai devreme, si asta pentru a salva aparatul mitral, muschi papilari si cordaje, fara a fi nevoie de protezarea cu valva mecanica sau biologica care aduce pe termen lung dezavantaje, eu le resimt acum dupa 23 de ani de la operatie! pe vremea ceea operatiile de plastie reparatorie de valva erau la inceput si nu se practicau curent!

Nu o spun numai pentru tine ci pentru toti aceia care vor sa sufere cat mai putin si pe termen lung sa aiba rezultate mai bune! partea proasta este ca interventiile sunt scumpe si nedecondate de casa de sanatate, doar traim in Ro ce naiba, nu stiati? sanatate si pe viitor sa fiti inspirati! winking

P.S. nu va luati dupa diverse pareri, mergeti la medicii recunoscuti- inca exista in Ro- si practica medicina la standardele actuale!
Am facut controlul cardiologic la 2 ani de la ultimul iar rezultatele sunt mai jos in ordine cronologica. La prima vedere pare ca a mai aparut o insuficienta aortica dar mi se pare ca se subintelege asta si din rezultatul mai vechi.
M-am ales cu un tratament pe baza de magneziu si potasiu.
[attachment=1275][attachment=1276][attachment=1277][attachment=1278]
Ca sa putem spune ceva trebuie sa vedem si Eco anterior, doctorul nu l-a cerut?
Esti ok draguto! Cand spui insuficienta mitrala spui regurgitare mitrala. Trebuie documentat gradul prin masuratori ceea ce nu se vede in cazul tau. Regurgitarea usoara, prolapsul usor de valva mitrala sunt conditii intalnite la marea majoritate din diferite cauze, unele genetice, altele dobandite in timp. La regurgitarile severe apar tensiunea pulmonara, acumularea de lichid la nivelul plamanului. Cel mai bun prieten al valvei mitrale este magneziul. Trebuie doar gasit compusul cel mai bine asimilabil si lucrul asta difera de la un organism la altul.
Eco anterior este cel din prima imagine, facut la dr. Grecu.
Gradul este 2 - scris de mana dar pretul e la jumate...
Am inteles, Elena, ar fi cazul sa mergi data viitoare la un dr. si Eco mai performanti care sa aprecieze clar dimensiunile camerelor inimii, functia sistolica si grosimea peretilor ventricul stang; fata de acum doi ani cand era mica insuficienta, eu vad gr.II acum...
Clinic poti sa fii foarte bine inca mult timp - sa nu ai simptome, sa ai o buna toleranta la efort, dar odata cu dilatarea atriului se poate mari si regurgitarea..., ceea ce nu-ti doresc dar trebuie urmarita atent! grosimea de pereti Vs ar trebui sa fie cam 6-8mm, nu 10! deci e o usoara hipertrofie!
etiologia prolapsului de mitrala este congenitala, sa ai grija sa te protejezi de endocardita prin profilaxie antibiotica cand este nevoie- la manevrele sangerande si extractiile dentare de ex, si sa te feresti de infectiile respiratorii orl si plamani!

...ce nu-mi palce este ca jetul regurgitarii bate in peretele As , ceea ce ar putea sa-l irite! nu se spune nicaieri nimic despre valva tricuspida-cea dintre ventriculul drept si atriul drept! medicii reconsidera mai nou aspectul acestei valve pe care o numesc valva uitata si care da seama de comportarea inimii drepte in prezenta afectarii inimii stangi! eu consider ca este incompleta Ecocardiografia si ca merita sa o refaci cam in 6 luni maxim! Din ce oras esti? cred ca ar trebui sa mergi la Iasi din nou!
Pagini: 1 2
URL de referinţă