Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: tromboza
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
buna seara.va rog sa ma ajutati cu interpretarea unor analize.sunt ale mamei mele are48 de ani si in urma cu 23 de ani dupa ce a nascut a facut septicemie profunda si tromboflebita profunda iar acum un an a fost diagnosticata cu tromboza.ia sintrom si de schema de tratament se ocupa un medic internist.rezultatele sunt: pt 52, 3 interval biologic de referinta/um 10-14.5/s ap15.0 interval de referinta:70-130/% inr:4.38 interval de referinta:0.8-1.3 interval terapeutic inr:2.0-3.0 pentru majoritatea situatilor clinice(profilaxia primara si secundara a trombozelor;prevenirea emboliei sistemice la pacienti cu fibrilatie atriala;chirurgia soldului) 2.5-3.5 tromboze venoase profunde recurent, valve cardiace mecanice.mi-a spus ca acum o luna inr a fost 3 dar medicul internist nu i-a modificat doza de sintrom.va multumesc.
Trebuie corectat nivelul INR-ului! Este cam mare (ar trebui sa fie intre 2-3) si deci ar trebui scazuta doza de sintrom. Altfel, este destul de riscant. Trebuie discutat cu alt medic acest aspect. Are probleme de coagulare, intr-adevar si trebuie cautate si alte optiuni terapeutice, alte tipuri de anticoagulante la care nivelul INR-ului se mentine constant. Luati legatura cu un specialist in probleme vasculare pentru a vedea daca nu e nevoie de o interventie la nivelul vaselor cu probleme.
Sanatate
Multumesc ptr raspuns.s-a aflat de ce a crescut inr-ul. nu a respectat indicatiile medicului si a luat intr-o saptamana 3 pastile de parasinus.I-a scazut doza de sintrom si era foarte uimita doctora cand s-a dus azi cu rezultatul spunandu-i ca nu era nevoie sa isi faca analizele desi tocmai ea a trimis-o spunandu-i ca este grav si a fost foarte indignata ca nu s-a dus la medas si nu la medical gral cum a trimis-o ea i-a explicat ca erau foarte multi pacienti la m.gral si a trimis-o saptamana viitoare la m.gral sa i se recolteze ptr a 3a oara in decurs de o luna acum motivul fiind ca cei de la medas nu dau rezultate corecte.
URL de referinţă