Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: FIA permanenta
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6
(11-04-2015 10:51 AM)Arm-Med a scris: [ -> ]Aaaaaaa, pai zi asa. In cazul acesta da, e indicat in mod clar defibrilatorul.

Ce anume indica in mod clar ca este nevoie de defibrilator?
Ablatia ar rezolva ceva in cazul meu sau nu?
Se poate sti despre ce tip de defibrilator este vorba sau voi afla ulterior?
Faptul ca ai avut tahicardie ventriculara convertita electric.
Ablatia este pentru alta problema, fibrilatia atriala.
Despre ce tip, ce anume te intereseaza, ce intelegi tu prin "tip"? Daca ma intrebi pe mine ideal in cazul tau ar fi unul bicameral.

Si te rog nu mai da quote (nu mai cita) mesajul anterior!
Episodul de tahicardie convertita electric a fost o singura data in 2011 in urma unui efort (am ridicat 20 de kg pana la etajul 2).
Apoi am ramas cu fibrilatie atriala, care a inceput sa se manifeste doar din decembrie 2014 (tot in urma unui efort), cand am avut puternice ameteli, apoi ametelile au disparut dupa vreo 3 saptamani, dar au ramas starile de rau datorate fibrilatiei.
Atunci in 2011 nu am stiut ca este atat de rau si nici care vor fi urmarile, intrucat nu am fost informat corect.

Asadar trebuie sa inteleg ca defibrilatorul este absolut necesar?
D-na doctor a spus ca ar fi indicata si ablatia, dar sunt sanse de 50% sa fie bine apoi.
Daca ai avut odata un episod de tahicardie sau fibrilatie ventriculara inseamna ca exista un substrat care poate sustine acest gen de tahicardie, deci episodul s-ar putea repeta oricand. Defibrilatorul are rolul de a te proteja daca se intampla asta.
Ablatia este pentru cealalta problema, fibrilatia atriala. Si, intr-adevar, ar putea avea un efect pozitiv si asupra problemei ventriculare, reducand riscul aparitiei tahicardiei.
Multumesc pentru raspuns.

Sarbatori Fericite!
Adică, mai pe românește, ai/aiavut două tipuri de tahicardii: una, zice-se, benignă (FiA) și una potențial amenințătoare de viață (cea ventriculară). De aceea, e necesar defibrilatorul, el sesizând tulburările de ritm ventricular le corectează când sunt "încă în fașă". Bănuiesc că nu te vei da bătut și vei încerca să eradichezi una dintre ele, cea "benignă". Poate va dispărea și sursa ce o cauza pe cealaltă. Oricum, ține seama că ceea ce spunem noi pe-aici sunt presupuneri. NUMAI medicul aritmolog va ști exact cum să procedeze și ce intervenții se impun în cazul tău particular.
Sănătate maximă și Christos a-nviat!
Am inteles ca defibrilatorul ma protejeaza de tahicardie ventriculara, iar ablatia imi poate corecta fibrilatia atriala, desi exista sanse mari sa fie mai rau dupa ablatie. Am discutat cu cineva care avea 2 crize pe an inainte de ablatie, dupa ablatie are o criza la 2 zile. Dupa intreruperea acelui circuit electric defectuos prin ablatie, impulsurile electric cauta acum alta cale, total aiurea, de fiecare data alt circuit, aparand crizele.

Nedumerirea mea este: De ce trateaza doar efectul cand ar trebui sa se trateze cauza fibrilatiei, asta in cazul defibrilatorului? Chiar nu se poate trata cauza?
Cauzele si mecanismele fibrilatiei ventriculare (ca si atriale, de altfel) nu sunt intelese chiar 100%. De multe ori sunt cauze multiple, combinatii de diversi factori. Aceste probleme sunt structurale, tin de muschiul cardiac si de fiziologia celulei cardiace. Defibrilatorul nu are cum sa repare asa ceva. El doar monitorizeaza inima si, in cazul vreunui eveniment, o stimuleaza sau aplica un soc electric pentru a o readuce la ritmul normal.
Multumesc pentru raspuns, insa tot mai am o nelamurire: dupa implantarea defibrilatorului, voi mai simti acele crize, adica voi mai avea acele stari de rau cauzate de fibrilatie?
La care fibrilatie te referi, cea atriala sau ventriculara?
Pagini: 1 2 3 4 5 6
URL de referinţă