Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: FIA permanenta
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6
(19-03-2015 09:02 AM)Peter67 a scris: [ -> ]CIudata fibrilatia asta...

E mizerabilă, nu ciudată. crying
Ar mai trebui sa verifici inca trei lucruri. Existenta unei hernii hiatale cu sau fara reflux gastro-esofagian, o eventuala ischemie cardiaca si o eventuala apnee de somn. Toate cele 3 pot genera aritmii cardiace dintre cele mai diverse. Hidrateaza-te bine, mananca putin si des, nu te culca imediat dupa mese si ia espumisan daca ai flatulenta intestinala. Te asteptam cu noi vesti dupa consultatia la d-na dr. Grecu.
Sanatate
Buna ziua.

Maine ajung (sper) la Iasi, la D-na doctor Grecu.

Dupa ce in ultima luna am avut doar cateva usoare crize seara, astazi, am avut 5 episoade urate pe care nu le-am avut pana acum.

A aparut brusc, in stare de repaus, o durere intensa, ritmica, in piept, pe partea stanga. A durat 5-10 secunde, acelasi episod manifestandu-se de 5 ori de dimineata pana acum.
Dupa durerea intensa, a urmat o stare de slabiciune generala, lipsa de vlaga, usoara greata, ceea ce simt si acum, ultimul episod a fost acum o ora.

Imi puteti spune ce poate sa fie? N-am mai avut asa ceva si sunt speriat...
Pot fi extrasistole sau ce?

Multumesc si astept un raspuns!
Păi, ești în FiA permanentă, am înțeles eu bine? În acest caz de unde să fie extrasistole (sau să le mai poți decela), când activitatea electrică a inimii este total bulversată? Eu, sincer, te admir pentru tăria ta. După fiecare criză de FiA și eu mă simțeam vlăguit. Însă dureri n-am avut niciodată.
E bine că mergi la d-na doctor, despre care am auzit numai de bine. Dânsa te va lămuri mai bine decât ar putea-o face oricine de aici.
Dupa cum am zis, am o luna in care m-am simtit foarte bine fata de perioada anterioara. Chiar am crezut la un moment dat ca mi-a trecut de la sine.
Insa, astazi m-a luat asa din senin si mi-a amintit ca inca nu mi-a trecut....

Pana la aceasta ora am mai avut doar o singura scurta durere ca ultima de la ora 15.00, dar a durat doar 2 secunde...ma simt mai bine per general, insa teama nu mi-a trecut, pentru motivul ca aceste episoade, desi scurte, au fost foarte intense si nu le-am mai avut.

Revin maine seara, cand ma intorc de la Iasi.

Sa-mi tineti pumnii!

O seara linistita!
Cu siguranță o să-ți ținem pumnii! Poate se rezolvă, măcar parțial.
Va salut.

Am ajuns aseara tarziu acasa de la Iasi si f obosit.

Pe 24 apr merg iar pt investigatii mai complexe.

Concluzia temporara: defibrilator implantabil, cu ablatie sunt sub 50% sanse de reusita.

Sarbatori cu bine tuturor!
Pentru ce ti s-a recomandat defibrilator? Care a fost diagnosticul?
Buna dimineata.

Diagnosticul a fost: Tetralogie Fallot operata cu regurgitare pulmonara medie restanta, tahicardie ventriculara de ventricul drept recurenta redusa electric, fibrilatie atriala permanenta (de 3 ani), suflu parasternal drept 2/6, pulsuri preiferice prezente, ecocardiografie: ESV cuplat cu aspect de BRS.

In cazul in care ramane batuta in cuie varianta cu defibrilator, acest defibrilator se poate deconta prin C.A.S?

Atasez scan dupa ecocardiografie.
Aaaaaaa, pai zi asa. In cazul acesta da, e indicat in mod clar defibrilatorul.
De cumparat nu trebuie sa-l cumperi, e asigurat prin programul national de cardiologie. Daca la Iasi nu mai au poti sa incerci la Bucuresti.
Pagini: 1 2 3 4 5 6
URL de referinţă