Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: FIA permanenta
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6
Buna ziua.
Sunt nou pe acest forum si as vrea sa va prezint situatia mea care a ajuns un pic critica.
In 1977 am fost operat pe cord deschis la spitalul Fundeni de Trilogie Fallot. Am avut artera pulmonara strangulate din nastere si prin operatie s-a rezolvat.
Pana in 2011 n-am mai avut niciun fel de probleme, n-am luat niciun tratament.
In nov 2011 in urma ridicarii a 21 litri de apa pe scari pana la et2, am intrat in soc cardiogen: Flutter atrial cu conducere 1/1 pe BRD major cu AV 300/min si TA=0.
Am fost defibrilat electric dupa care am urmat un tratament de intretinere cu Egilok si Sintrom.
Toate bune pana cand in dec. 2014 am impins un pat si am avut a doua zi puternice ameteli si de atunci sunt in fibrilatie atrial: FIA permanenta cu ASM, BRD, iar conform ultimului consult, la ecocardiografie mi s-a spus ca am atriile marite.
Mi s-a marit doza de Egilolk, de la 1/4 de 2x/zi, la 1de 2x/zi si Sintrom 1/4, 1/zi.
La 2-3 zile fac cate o criza, am o stare genera la proasta cu palpitatii, intepaturi in inima, ameteli.
Tot la ultimul consult, mi s-a prescris Cordarone timp de o luna , urmand apoi cardioversie, dar cu intreruperea Egilok-ului. Nu mi s-a spus ca betablocantele nu se intreup brusc. Nu am mai luat Egilok (la ora 8.30 cum luam de obicei) in ziua in care trebuia sa iau Cordarone la ora 14.00 si la ora 10.30 mi s-a facut rau, am avut pulsul 96-de obicei in repaus il am 70-80. Am luat imediat Egilok-ul, in 40 min a scazut pulsul la 75 insa mi-a fost rau 2 zile dupa aceea.
N-am mai luat Cordarone deloc, deoarece nu pot intrerupe Egilok-ul.
As vrea sa fac un control pentru a vedea ce e de facut.
Dvs. ce ma sfatuiti si cum as putea sa scap de problema asta?
Multumesc pentru orice sfat.
Ar trebui sa te consulte un cardiolog specialist in electrofiziologie caruia sa ii prezinti istoricul medical, analize, eco, ECG, holter, toate investigatiilor facute in ultimii 3 ani. Nu stim din ce oras esti pentru a-ti recomanda un astfel de specialist.
Nu uita sa-ti monitorizezi permanent INR-ul care trebuie sa fie cuprins intre 2 si 3.
Egilok-ul este un betablocant (metoprolol) care scade ritmul cardiac dar nu cred ca este eficient in cazul FiA. E nevoie de un antiaritmic pe care cardiologul ti-l va prescrie in urma consultatiei si rezultatul unor noi investigatii. Nu ne-ai spus ce alte analize ai mai facut si care e rezultatul lor, ce greutate si ianltime ai.
Sanatate
Multumesc pentru raspuns, in primul rand.

Sunt din Piatra Neamt, imi monitorizez INR-ul, maine ma duc sa mai fac unul.
Alte analize n-am mai facut, decat ECG si ecocardiografia aia. Totusi, pe ECG mi s-a spus ca sunt in ritm sinusal.
Daca fac un mic efort ziua, seara imi este rau. Daca nu misc un deget, am sanse sa nu-mi fie rau seara si sa dorm bine.
Azi noapte de exemplu, mi-a fost rau, imi este si acum.... Am carat ieri 5 metri o baterie de masina si asta mi-a pus capac...
Egilokul imi scade ritmul cardiac, in dimineata cand am intarziat intentionat doua ore sa-l iau, de fapt am vrut sa-l elimin ca sa iau Cordarone, dupa ce imi crescuse pulsul la 96 si-mi era rau de muream, am luat Egilok si in 30-35 min a scazut pulsul la 75.

Cum ma sfatuiti sa incep sa iau Cordaronele prescris? Adica cum sa intrerup Egilok-ul, d efapt e problema...sa incep sa reduc treptat doza de Egilok si in cateva zile sa renunt de tot? Ca nu pot lua Cordarone peste Egilok...
Daca imi va fi rau iar?

P.S. Cu greutatea stau bine, am 1.78m si 75 kg....
Daca tot esti din Piatra Neamt incearca sa faci tot posibilul sa ajungi la un control la dr. Mihaela Grecu la Institutul de Cardiologie Iasi.
Multumesc Arm Med, am cautat referinte, hotarasem sa ma duc la Dr. Statescu Cristian care lucreaza cu Dr. Grecu, dar, documentandu-ma mai profund, am ajuns si eu la concluzia ca la Dr. Grecu e bine sa ajung, dumneaei face ablatii si toate alea.
Dar pana atunci, cum as putea face sa incep sa iau Cordarone? Sau sa continui cu Egilok-ul si sa merg la Dr. Grecu intai?

As vrea sa mai stiu cum sa procedez:
- fac programare la cabinet
- sau cu trimitere de la medic familie, merg la Institutul de Cardiologie.

Multumesc si sanatate tuturor!
Dr. Statescu este mult mai specializat pe partea de dispozitive implantabile. Daca ai merge la dumnealui te-ar redirectiona, oricum, catre dr. Grecu.
Eu zic, pentru inceput, ia trimitere de la doctorul de familie si caut-o pe dr. Grecu.
Ok, multumesc.
Am sa sun la Dr. Grecu sa fac programare.
Dar, pana atunci, nu ma puteti sfatui cum sa scap de Egilok si sa trec pe Cordarone? Ca am luat 2 cutii...
Nu tin musai sa inghit alte pastile, doar sa-mi fie mai bine pana la ablatie, sau ce-o fi....
Păi, de ce să scapi de el? De Egilok, adică? Eu am luat Betaloc (aceeași Mărie cu Egilokul) cu Cordarone și n-a avut nimic. Acționează diferit.
Cordarone, dacă ți-ajută D-zeu, te poate scoate din fibrilație. Am adăugat partea bold-uită, fiindcă ești de ceva vreme în FiA și eficiența ar putea fi scăzută.
Dr. care m-a consultat a spus sa renunt la Egilok si sa iau Cordarone, ba chiar a recomandat ca seara sa iau ultimul Egilok (25mg) si a doua zi la ora 14.00 sa iau Cordarone, ca sa se descarce din organism sa nu interactioneze cu Cordarone. Si pe prospectul Cordarone scrie sa nu se ia concomitent cu betablocante, parca eu asa am vazut. Iar la Egilok scrie ca NU se intrerupe brusc.
Oricum mi-e groaza de Cordarone, are un milion de efecte secundare negative. Ca si Egilok-ul dealtfel, dar cel putin cu asta s-a "obisnuit" organismul...
Dupa ce ieri mi-a fost rau, azi noapte am reusit sa dorm bine, ba chiar si pe o parte!
Omisesem sa va spun ca daca ma intorceam pe stanga sau pe dreapta, incepeau intepaturile, palpitatiile si stare de rau..
Azi noapte, am dormit pe dreapta, mi-a fost bine.
CIudata fibrilatia asta, se manifesta diferit de fiecare data, sau simptomele sunt f diverse...
Pagini: 1 2 3 4 5 6
URL de referinţă