Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Colectare analize
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna ziua,

Am cateva intrebari legate de modalitatea corecta de a recolta cateva analize. Din pacate clinica la care merg e destul de nepasatoare in a oferi aceste informatii pacientului.

- examenul coproparazitologic si antigen Giardia - in cate ore maximum trebuie aduse probele la laborator, pentru a ma asigura ca nu e influentat in vreun fel rezultatul? (fara refrigerare)

- urocultura si sumar de urina - din ce parte a jetului se recolteaza - primul, mijlociul sau ultimul?

Va multumesc frumos,
Marian
Pentru antigen Giardia din materiile fecale proba se poate tine 2-3 ore la temperatura camerei sau pana a doua zi la frigider. Cu o saptamana inainte de recoltare nu trebuie luate medicamente antiacide, pe baza de bismut, antidiareice, tetraciclina, iar cu o zi inainte sunt de evitat laxativele sau examenul de tranzit baritat.
Pentru sumarul de urina se poate folosi primul jet, iar pentru urocultura jetul urmat, cu mare grija pentru a nu contamina recipientul steril.
Sanatate
Multumesc pentru raspunsul prompt! Si este adevarat ca, chiar daca ies negative, ex coproparazitologic si antigen Giardia trebuie repetate din 3 in 3 zile?
Doar examenul coproparazitologic trebuie repetat pentru alti paraziti in afara de giardia care daca e prezenta in organism rezultatul antigenului din materiile fecale este pozitiv
Va multumesc!
URL de referinţă