Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Depresia si atacurile de panica
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23
Claudiu, ma bucur din suflet ca inima este in regula si putem s-o excludem dintre motivele care iti creeaza neplaceri. Spuneai intr-un mesaj de ieri ca nu vezi cauzele pentru care ai fi depresiv. Sa stii ca nu e obligatoriu sa fii lovit de cine stie ce drame si suparari majore pentru a se declansa o depresie. Chiar daca esti foarte tinar, e suficient un stres indelungat, o viata mai dezorganizata, mici necazuri si frustrari repetitive, nemultumiri nerostite, neimpliniri, planuri eshuate - toate impreuna pot eroda psihicul, ducind spre depresie. Ea se poate manifesta in nenumarate feluri, totusi are citeva caracteristici majore care se cam regasesc la toti cei loviti de o depresie veritabila. Iata citeva dintre ele:
- lipsa de motivatie, senzatie de pierdere a oricarui rost
- sentimente de inutilitate fata de toti si toate
- sentimente de vinovatie nejustificate
- oboseala cvasipermanenta si insomnii
- scaderea marcata a apetitului alimentar, cit si a libidoului
- tristete permanenta si nejustificata de realitati
- disparitzia placerii fatza de activitati si indeletniciri odinioara agreate
- fobii care inainte nu existau
- frica de boala si moarte
- ginduri negre, mergind pina la cele suicidare
Se spune ca daca omul se regaseste in macar cinci dintre aceste caracteristici, ne putem gindi, intr-adevar, la o mica depresie. Asa, ca tema de casa, iti propun:
a) analizeaza atent lista de mai sus si vezi daca ti se potriveste ceva de acolo
b) incearca sa analizezi ultima perioada din viata ta, trecind in revista mai ales lucrurile si intimplarile care te-au nemultumit, care ti-au creat neplaceri, fie si marunte,te-au marcat negativ, neimplinirile, frustrarile, etc., si incearca sa le torni in cuvinte aici, pe forum; vei constata ca ordonate putzin si rostite , deja isi pierd din aparenta gravitate si parca se intrevad si rezolvari. Hai, curaj, facem impreuna curatzenie printre ginduri ?? Huh
Buna dimineata
Sint noua pe acest forum dar ma bucur ca vam gasit am citit ce ai scris tu mai sus Uliana {sper sa nu te super cati spun pe nume}si ai mare dreptate eu am trecut in aceasta vara print-ro depresie nu ma pot lauda caci la ora actula sint foarte bine deoarece mie cu siguranta nare sami mai dispara aceasta boala probabil se va ameliora. Datorita problemelor de sanatate pe care le are copilul meu niciodata nu voi mai fi ca inainte la inceput am zis ca am cu inima crestea pulsu 130 batai si tensiune 15/10 imi era frica sa mai stau in casa sau sa es afara din casa sa nu mi se faca rau pe strada sa nu mor plingeam non stop ca am sa mor si copilul meu va ramine fara mine am mers la o clinica privata sa-mi fac analizele trimisa de la cardiologie tot {cabinet privat} am facut tote analizele de la A la Z +ecografie tiroidiana care au esit perfecte cred ca am facut in jur de 7 EKGtoate fara modificari dar miau prins totusi pulsu mare la ora actuala sint pe tratament cu bisoprorol {bisogama
] de 5mg 1 pe zi magne b6 2 pe zi dar cel original si dupa ce termin cu magneb6 sa eau aspacardin tot 2 pe zi .cam aceasta este povestea mea asa mai pe larg ,eu va doresc la toti sanatate si sper sa nu fi suparat pe nimeni aici cam intrat asa in discutie.
PS. diagnosticu actual tahicardie sinusala si spasmofilie
Rodica draga, asta este rostul forumurilor, in general, si-al forumului nostru drag, in special - sa intram in discutie, sa ne expunem problemele si sa ne si ajutam unii pe altii, in masura posibilitatilor, macar cu un sfat, o alinare. Din ceea ce spui, e clar ca nu ai probleme de fond la vreun organ - ceea ce e foarte bine - , ci totul se manifesta pe sistem neuro-vegetativ, ca urmare a problemelor de sanatate ale copilasului tau. Tocmai pentru a-i putea fi de ajutor celui mic, ar trebui alungate cumva gindurile negre, daca nu altfel, incercind sa iei niste calmante naturiste, care pot face adevarate minuni si nu au efecte secundare, nu dau dependenta, nu sint nici scumpe, nu necesita nici retzeta de la doctor. N-ai incercat nimic de tipul asta ?
In alta ordine de idei, ce are bebe? Ce-ar fi sa ne povestesti despre el la capitolul Pediatrie ? Stii ce se spune - problemele rostite cu glas tare (sau in cazul nostru scrise pe forum) parca isi mai pierd din gravitate, usureaza cumva psihicul. Te asteptam cu vesti si nu te teme, ardeleanco (pomeneai de un consult la Cluj, deci cred ca esti ardeleanca, precum eu), nu deranjezi nicicind, pe nimeni ! big grin
Buna uliana
Baeatu meu nu este chiar un bb are 10 ani dar povestea lui am sa vo spun la sectiunea pediatrie cum miai sugerat si da sint ardeleanca din alba iulia mai precis din cugir jud. alba
Intamplator am gasit acest topic... Oricum buna seara... Uliana...
Ma regasesc oarecum prin cele mentionate de tn... doar ca nu-mi explic durerea in piept... Sunt niste simptome ingrozitoare. Pt ca discut cu prietenii despre ele (care imi spun mai... o fi o raceala, o fi un junghi, mananca mai bn...) incep sa o iau razna... incep sa cred ca sunt nebun pt ca... pot recunoaste usor simptomele unei raceli, a unui junghi, a oboselei... puuur si simplu e diferit. Acum scriu in mijlocul acestor simptome. De cand am venit de la cardiolog n-am mai iesit din casa si m-am simtit bn pana acum o ora cand am iesit un pic afara. N-a durat mult plimbarea si iarasi m-a luat... inclusiv cu amortirea mainii stangi. Help!
Claudiu, nu trebuie sa intri in panica! Ti-am spus ca trebuie sa faci investigatii privind coloana cervicala. Un consult neurologic ar fi si el necesar. Cum amorteste mana? Nu cumva doua, trei degete doar? Daca e asa asta este rezultatul unei compresii asupra nervului ulnar, cel mai frecvent produsa datorata compresiunii la nivelul canalului ulnar sau unor probleme vertebrale cervicale. Este o afectiune specifica celor care lucreaza in fata PC-ului ore in sir si fie au o pozitie incorecta a corpului fie isi sprijina bratele pe suprafete ce exercita un efect de compresie asupra nervului de care vorbeam mai sus. Probabil ca fiind un anotimp rece aceste probleme se acutizeaza cand iesi afara, la frig.
Nu stiu Soul ce sa mai cred. Mai am pectus excavatum dar nu foarte grav. Simt un mare gol in locul inimii, mana amorteste undeva pana la cot... capul simt ca explodeaza. Mi-am luat tensiunea, e ok... pulsul de asemenea!
Ai avut cumva vreo forma de rahitism cand erai mic? Ce-ar fi sa te duci la un consult la Dr. Grozavu de la Spitalul Militar Central, sau Dr. Burnei de la Budimex, specialisti dintre cei mai cunoscuti in materie de pectus excavatum. Chair daca spui ca nu e o forma grava e posibil ca durerea sa provina din zonele de insertie cartilaginoase ale coastelor cu sternul. O reevaluare in actualul context nu strica.
Da Claudiu, zic si eu sa nu intri in panica si ti-as sugera chiar o investigatie a intregii coloane vertebrale, nu numai a zonei cervicale. Locul unde se manifesta durerea din piept mie imi sugereaza mai degraba:
a) o problema la vertebrele dorsale, cele din zona omoplatului, undeva intre D9-D11; fa o radiografie a coloanei si asta sa fie examinata ori de un neurolog, ori de un ortoped, in nici un caz doar de medicul de familie.
b) o problema pleurala, adica pleurezie; faptul ca te simti relativ bine pe burta, cu miinile pe locul dureros poate fi simptomatic pentru pleurezie; a avea pleurezie nu inseamna ca trebuie sa ai si restul semnelor de raceala, adica nas infundat, ochi scursi, tuse, febra; prin urmare , poate fi luat in calcul si o radiografie sau macar radioscopie pulmonara, interpretata de un pneumolog, nu de medic de familie; si pleurezia, ca si coloana, reactioneaza urit la frig, adica doare si mai rau.

Claudiu, inca ceva: n-ai incercat sa vezi daca trece durerea cu vreun calmant de durere, vreun antiinflamator - un algocalmin, ketonal, supozitor de fenilbutazona, indometacin sau scobutil ?
Ma intorc pentru o corectura: in postarea de ieri seara ma refeream la vertebrele toracice T2-T4, eventual chiar T5, adica locul unde se cam instaleaza scoliozele.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23
URL de referinţă