Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: meningiom calcificat
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
In urma unui tomograf,mamei mele i s a pus diagnosticul de meningiom calficat parietal stang 17/14,5mm,spondilloza cervicala.Ca si simptome acuza ameteli puternice,mers nesigur si dificil,durere de cap.Medicul i a recomandat Nootropil 800mg,1cps/zi.Controlul medical urmator:peste 3 luni,cu specificarea ca in cazul in care nu se constata o stationare a dimensiunilor meningimului,va trebui operat.Un sfat,va rog/eventual spitale si medici neurochirurgi.Va multumesc!
Imi pare rau pt mama ta.Sa urmeze in continuare tratamentul si daca nu ii trece,sa te duci cu ea iar la medic,asa cum ti-a recomandat si el.
Un spital foarte bun pe neurochirurgie este sp. Bagdasar Arseni din Bucuresti.
multumesc pentru raspuns!totusi,daca cineva a avut acelasi diagnostic,si m ar putea ajuta cu informatii in legatura cu manifestarea simptomatica,tratament,riscuri..ORICE detaliu,as fi recunoscatoare.Tot ceea ce am citit pana acum pe internet,despre acest meningiom,m a derutat si ingrijorat!!Va rog mult,astept orice informatie..!!Multumesc!
Mi se pare cam ciudat ca ti-a dat doar Nootropil. Din cate stiu eu poate actiona eventual asupra simptomelor, dar nu cred sa aiba vreun efect asupra meningiomului. Parerea mea, nu sunt specialist in asa ceva.
Iar simptomele si evolutia depind foarte mult de pacient, de caracteristicile acestuia, de afectiunile colaterale, de tratamentul urmat ... Adica chiar daca cineva a avut acelasi lucru si a evoluat intr-un anumit fel nu e obligatoriu ca si mama ta sa evolueze la fel.
De aceea astfel de raspunsuri trebuie sa le primesti de la doctorul specialist in urma unui consult.
Medicul neurolog a prescris acest tratament,specificand sa mergem la control peste 3 luni,cand va verifica evolutia acestui meningiom:daca a stagnat,sau,dimpotriva a crescut in dimensiuni(acum are 17,5/14mm).In cazul unei mariri in diametru,o sa recomande operatia.Din aceasta cauza am postat mesajul in care cer opinii,desi stiu ca se ,,trateaza pacienti,nu boli'si ca ceea ce a fost util unei persoane,mamei mele i ar putea facre rau.Insa,cand detii putine informatii si esti disperat,orice sfat este binevenit...Nu stiu daca exista medicatie pentru a stagna din evolutie acest meningiom,iar ceea ce am gasit pe internet m a speriat teribil....Sunt dimensiunile ingrijoratoare?..Va multumesc pentru sfaturi...
Buna Florentina!
Imi pare teribil de rau pentru mama ta! Stiu foarte bine prin ce treci si n-as dori nici dusmanilor mei o astfel de experienta.
Mama mea a fost operata de 2 ori, de un meningiom de coasa, localizat pe ambii lobi ai creierului la Institutul National de Neurologie si Boli Neurovasculare Bucuresti. Inca de inceput ni s-a spus ca o sa sa fie nevoie de 2 operatii.
Ambele operatii, au fost facute de domnii doctori Stefanescu Florin si Radoi Mugurel sub atenta supraveghere a marelui OM, Profesor Danaila Leon.
Poti ajunge sa vorbesti cu ei (fara o programare prealabila) la prima ora a diminetii, inainte de programul de vizita a pacientilor de la ora 7.00; eventual poti suna la ei sa vezi cand sunt de garda. Ar fi bine sa afli si o a doua parere.
Insitutul se afla in aceasi curte cu spitalul Bagdasar Arseni.
Daca te mai pot ajuta cu ceva o voi face cu cea mai mare placere.
Cand este vorba de un meningiom stiu ca trebuie sa consulte un dr.neurochirurg,abia el ii poate recomanda un tratament sau operatia ! Multa sanatate mamei tale !
Multumesc pentru sfaturi!!in octombrie trebuie sa facem un o noua tomografie,pentru a vedea dimensiunile meningiomului...Dupa umila mea opinie,ghidandu ma strict dupa denumirea acestei afectiuni ..,,calcificat''ma gandesc,ca ,,poate nu va mai evolua ca si dimensiuni,deoarece s a calcificat..Adica,asta imi doresc..Nu cunosc prea bine ce inseamna aceasta definitie..Si mai vreau sa stiu daca dimensiunile de 16/4mm sunt ingrijoratoare incat sa necesite interventie chirurgicala!!..multumesc!
asa am crezut si eu, iar medicul neurolog la care merg mi-a confirmat ca un astfel de meningiom nu pune probleme pentru ca nu mai evolueaza. cu toate astea, repetand RMn-ul am constatat ca acest meningiom a crescut! oare interpretarea data de medic este eronata sau... ce ar trebui sa cred?

multumesc oricui imi poate raspunde.
Exista imaginile de la RMN pe un CD sau DVD. Dumensiunile meningiomului se pot deci calcula precis si se pot compara cu cele de la investigatiile anterioare.
URL de referinţă