Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Nutritie si diabet
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Despre diabetul zaharat de tip 2
Acum 3 ani am avut glicemia peste 400 , punandu-se diagnosticul de diabet zaharat tip 2.
M-am tot intrebat care sunt cauzele si cum se poate remedia aceasta problema .
Sunt inginer si am inceput un studiu , asimiland corpul uman ca pe un mecanism cu o functionare logica si previzibila. Dereglarea glicemiei a avut ca si cauze o supralimentare a mecanismului cu combustibil de proasta calitate si imposibilitatea organelor componente de a folosii respectivul combustibil in conformitate cu functia destinata fiecarui mecanism. In cazul meu am baut foarte multe bauturi racoritoare sintetice ( combustibil prost ) in detrimentul apei ( combustibil bun ) , iar organele interne ( printre care si pancreasul ) , care au un program informatic foarte précis nu au putut recunoaste si procesa acest combustibil prost care nu este prevazut in programul lor de functionare , aceasta coroboranduse si cu lipsa de miscare , deci nefolosirea nici macar al combustibiluilui bun ( procesat de pancreas ) . In aceste conditii , combustibilul prost ramane neprocesat in instalatie ( in singe ) , aglomerand conductele instalatiei , corpul neavand posibilitatea eliminarii rapide a acestui combustibil prost care acum este rezidu , pentru ca nu are inscris in program acest lucru , in timp ,pe produs si pe cantitate. Mi-au fost recomandate medicamente pentru diabet , pe care le-am luat asa cum mi-au fost prescrise. Intradevar , glicemia mi-a scazut , dar la fiecare bucatica de zahar sau miere , imi crestea din nou. Eu sunt un mic apicultor de Tg. Jiu , iar aici la noi mierea este chiar ecologica si este un medicament recomandat in orice dereglare de nutritie . Dar ,mierea , este unul din produsele nerecomandate celor cu diabet. Mi-am zis ca nu este normal ca un asemenea aliment cu atatea propietati terapeutice sa nu fie recomandat , chiar si diabeticilor , asa ca am inceput un tratament - studiu ,pe propiul corp. Dupa cum v-am spus am pornit de la premiza ca eu sunt un mecanism complex format din mai multe component , care si ele la randul lor sunt mecanisme si tot asa pana ajungem la un mecanism de baza , mai simplu si mai usor de studiat si de controlat. Daca acest mecanism de baza nu functioneaza , atunci apare o anormalitate la buna functionare a mecanismului complex , suprem , care este corpul nostru.Nefunctionarea unui mecanism de baza se datoreaza pe de o parte a alimentarii cu combustibil prost , iar pe de alta parte datorita anularii sau diminuarii functiei pentru care a fost creat.
Prima cauza se poate elimina , prin folosirea unui combustibil bun ( apa ) iar a doua cauza prin punerea in lucru, treptat , a functiei pentru care a fost creat , adica , mecanismul de baza , sa-l curatam de rugina si impuritati si sa-l folosim pentru a produce functia pentru care a fost creat.
• Medicamentele de sinteza in cazul diabetului nu fac altceva decat sa preia o parte a functiei pancreasului , mai ales a celulelor afectate de combustibilul prost si de sedentarism , iar aceste celule , lipsite de functie ,in mecanism , ruginesc si se gripeaza. Solutia ar fi ca aceste celule sa fie repuse pe linia de plutire , sa se regenereze si sa se reintegreze intregului mecanism . In lucrarile de specialitate se spune ca aceste celule sunt pierdute definitive, lucru care nu este adevarat ,mecanismul compex care este corpul nostru , are la dispozitie foarte multe variante de a ne repara singuri , dar trebuie sa le descoperim. Asta am facut eu referitor la glicemia care avea variatii mari si din cauza medicamentelor care diminuau si preluau functiile pancreasului , mai ales functia de prelucrare a zaharului, functie care se atrofiaza prin lipsa totala a zaharului din alimentatie. Am studiat mai multe plante medicinal si am decis, nu stiu de unde mi-a venit inspiratia , sa ma opresc asupra macesului , socului si mugurilor de brad. Asa ca mi-am facut un mic laborator de producere a pastei de macese , a siropului de flori de soc si a siropului de muguri de brad. In fiecare dimineata mananc o felie de paine cu pasta de macese , la pranz beau o ceasca cu sirop de flori de soc ( diluata cu apa plata ) iar seara o ceasca de sirop de muguri de brad ( tot diluata ), toate continand zahar conform retetei de fabricatie ,asta ,cu continuarea medicamentatiei prescrise de medic. Treptat am inceput sa reduc medicamentele prescrise de medic , iar in trei ani am o glicemie foarte stabila , nu mai iau nici un medicament si ma simt ca la 20 de ani ( eu am 51 ani ). Oricine poate incerca aceasta metoda , dar verificand periodic glicemia , reducand treptat medicamentatia , eliminarea totala din alimentatie a zaharurilor sintetice ( racoritoare si dulciuri cu “E”-uri) , miscare cel putin o ora pe zi si mentinerea greutatii la valori normale.
• Siropul de flori de soc :
Ingrediente
- 2 kg. flori de soc fara crengute ( proaspete sau uscate )
- 5l apa;
- 5kg zahar;
- 6-8 lamai;
- 100-130g sare de lamaie;

• Mod de preparare
Florile de soc se scutura si se trec printr-un jet rapid de apa. Se taie pe cit posibil crengutele in asa fel incit sa ramina numai florile. Lamaile la fel se taie felii. Florile si lamaile se aseaza impreuna intr-un vas mai mare. Apa se pune la fiert, dupa ce a dat citeva clocote se trage deoparte si se lasa 10-15 min. la racit dupa care se toarna peste flori si feliile de lamaie.
Se amesteca putin, dupa care se aseaza o farfurie intinsa peste care la fel se aseaza ceva greu, (eu am pus lamii) pt. a tine florile si lamiile sub apa. Totul se acopera bine si se lasa la rece 4-5 zile (in fiecare zi se amesteca putin) dupa care se stoarce bine cu mina florile si feliile de lamiie si apa se scurge bine printr-o pinza curata deasa ( tifon).
Apa rezultata se pune la fiert in care se adauga zaharul si sarea de lamiie. La 1 l apa se adaoga1kg zahar si 20 pina la 23g sare lamiie (eu am pus 20g dar cui ii place mai acrisor poate pina la 23g pe l sa puna).
Dupa ce zaharul s-a topit si siropul a dat 2-3 clocote se ia de pe foc si se torna fierbinte in sticle, care se astupa imediat. Acest sirop se tine chiar mai mult de 1 an.
• Siropul de muguri de brad :
Mugurii de brad se culeg primavara, cand sunt cruzi.
Se culeg,se spala cu apa rece, pentru a se indeparta praful si impuritatile, apoi se pun la fiert in apa cat sa-i acopere pana dau in clocot si se mai lasa apoi inca 30 minute.
Se tin in apa in care au fiert pana a doua zi. Apoi, apa se scurge bine printr-o pinza curata deasa ( tifon),se masoara cantitatea de apa si pentru fiecare litru de lichid, se adauga un kg zahar si o lingurita de zeama de lamaie, se pune la fiert siropul si se fierbe pana incepe sa lege.
Se pune siropul cald in sticle care se sterilizeaza mai intai(fara capace, se tin cateva minute la cuptorul incins).Dupa ce lichidul a fost turnat in sticle, se baga la cuptor pentru 5 minute, la foc potirvit, intr-o tava.
Dupa ce s-au scos, se infasoara cu o patura si se lasa sa se raceasca treptat, pana a doua zi.
Pasta de macese :
Spalam macesele astfel incat sa nu mai aiba puf, apoi le punem la fiert pana se inmoaie bine. Dupa ce s-au fiert, le freci de o sita, pastrand doar pasta ce se formeaza iar ce ramane in sita aruncam. Dupa aceea le mai treci odata printr-o sita deasa,de unde rezulta pasta de macese propriu-zisa.
Punem pasta intr-o oala incapatoare,la foc mic si o lasam incet sa fiarba ,moment in care se adauga zaharul, ,1 kg de zahar la 1 kg de pasta. Avem grija sa amestecam din cand cand sa nu se prinda si o fierbem pana la consistenta dorita. , se toarna in borcane sterilizeazate si se poate pastra si mai mult de un an.
Pasta de macese este putin mai greu de facut , asa ca , pentru cine nu are timp , pot sa-i ofer un borcan de pasta de macese de 0,5 kg la pretul de 10 lei ( ajunge pentru cateva luni bune de tratament , daca nu o “gusta” cei din jur , pentru ca este o delicatese si putini se pot abtine de la degustare)
( Duvlea Dan , Tg. Jiu , Gorj ,tel. 0762240225 sau duvleadan@yahoo.com )
Take some right diet plan and do some regular exercise to control the diabetes and reduce the blood sugar level.
Avoid more fat, fast foods, sweet, sugar, and soda drinks etc. and take more fruits and vegetables specially orange, grapefruit, berries, papaya, broccoli, cabbage, radish, bitter gourd etc. to control the diabetes.
URL de referinţă