Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Fibrilatie, a-12-a criza.
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3
Ablatia nu va mai avea loc, nu am inteles exact motivul "Nu sunt o prioritate". O sa incerc sa ma orientez in alta parte la toamna, probabil acum toata lumea e in concediu.
Unde erai programat s-o faci?
Sunt din Iasi, nu as dori sa mentionez numele nici unui doctor, ii respect pe toti cei care m-au consultat, in egala masura. M-au ajutat sa inteleg mai bine situatia mea. Problema e ca acum fac crize destul de des, scurte ce-i drept (una singura a durat 8 ore, vreo 4 de 3 ore si restul pana intr-o ora) si pulsul e cam de 110/min, deci nu asa rau. Am citit pe acest forum despre doctori specialisti in domeniul ablatiilor, asa ca ma voi orienta catre ei. O sa ma interesez de costuri, din cate stiu e destul de mult o astfel de interventie, dar nu cred ca voi avea alta optiune.
Am înțeles. Ce-ai făcut cu apneea? Ai tratat-o? Ce grad de gravitate are? Ține seama că aceasta este un factor principal de risc în FiA. Dacă n-o tratezi, n-o lăsa așa: chiar și după ablație ai putea avea recidive. N-o spun să te sperii, ci să fii conștient de riscuri.
Nu am tratat-o, eram deja pe Sintrom (anticoagulant), ma pregateam de ablatie. O sa-l intrerup sa ma pot opera la nas. Zona nasului are risc mare de sangerare abundenta. Primul lucru asta voi face.
Ești sigur că nasul e cauza apneei? Și mie mi se-nfundă foarte frecvent nasul, dar apneea are cauză în căile respiratorii mai profunde. E musai să porți un CPAP, doar așa se tratează, dacă e vorba de apnee medie sau severă.
Corect, apneea nu are legatura cu nasul
Trebuie precizat de la bun început termenii unei discuții, altfel se iscă confuzii.
FiA este de mai multe feluri: paroxistică, persistentă și permanentă. De cele mai bune rezultate au parte doar cei din prima categorie, cu FiA paroxistică, procentul de reușite din prima ablație fiind relativ mare. Asta o face mult mai atractivă decât o intervenție chirurgicală. Aproape întotdeauna a doua ablație (numai dacă este cazul) înlătură problema definitiv (și aici e nevoie de o explicație). Există rezultate acceptabile și la pacienții cu FiA persistentă. Mai dificil e la cei cu FiA permanentă, la noi n-am auzit de abordări ale acestui tip de FiA, dar pe la unchiul Sam (și pe la alții) se practică, din ce am citit: procedura chirurgicală Maze, care cică are rezultate mai bune ca ablația cu cateter/balon crio (și pentru FiA persistentă), însă iarăși nu știu dacă la noi se practică și, oricum, e tot invazivă. Și de obicei se face când se intervine pe inimă, pe la valve, nu ca operație de sine-stătătoare.

Probabil că acea operație de izolare a apendicelui atrial face ce zice, dar prețul e imens, IMHO. Pare a fi calea cea mai convenabilă pentru cei cu FiA permanentă. Dacă asigurările de sănătate ar acoperi ceva din preț, ar fi o opțiune serioasă. slabe speranțe atât timp cât FiA nu se numără la catastiful ministerial printre urgențele cardiace.
Buna.
Sint noua pe forum doresc sa multumesc pentru posibilitatea de a comunica problema noastra:

Sotului meu are probleme cu ritmul inimii : extrasistole .Apar uneori odata pe saptamina alteori de 10-20 de ori pe zi in timp de una doua zile. In mod normal din 7 zile ale saptaminii 2,3 zile apar aceste anomalii de ritm.
Au au fost prinse la EKG. Alte ori simte in timpul efortului ca inima se opreste si dupa citeva secunde urmeaza batai haotice. Se simte destul de rau in ultimul timp si I se face rau pur si simplu.
Am fost la 2 consultatii complete : ECG, proba de efort, ecocardiograma ,analize de singe.
Inafara de citeva extrasistole prinse la un ECG nu au depistat nimic anormal. Ne-au recomandat magneziu desi nivelul de magneziu la analize era normal. Insa el continua sa se simta rau. I mod normal tensiunea lui a mica.
Am rasfoit forumul si am inteles ca ar putea avea FA insa nu stiu ce ar trebui sa facem:
Primul gind al meu este sa cumpar un Holter ECG si sa il monitorizez.
Al doilea sa merg la un specialist gasit aici pe forum in cazul meu la Iasi.

Ce alteceva oare as putea sa mai fac? Sint oare pe drumul bun?
Multumesc anticipat pentru orice sfat.
Un holter ECG se impune, pentru a vedea cate extrasitole are in 24 de ore si de ce tip sunt, sau daca mai apar si alte tipuri de aritmii. Din ceea ce ne-ai spus are destul de putine extrasistole, care nu pot avea o semnificatie clinica. Pot fi de orgine vegetativa, datorita stresului sau unui regim de viata nu tocmai sanatos. Nu ai precizat ce varsta inaltime si greutate are sotul tau, daca are o viata sedentara. O ecografie cardio ar fi si ea utila pentru a vedea cum se prezinta cordul din punct de vedere organic.
Sanatate.
Pagini: 1 2 3
URL de referinţă