Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Porumbel
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna seara,


Am si eu o problema cu un porumbel. Pe la ora 17:00 eram cu el pe afara , eu imi vedeam de treaba si l-am lasat pe jos sa se joace sau ce face el pe acolo cand am vazut ca a inceput sa dea cu ciocul intr-un gandac , dupa scurt timp a inceput sa zobare speriat in toate partile dand din cap ,am observat ca inchisese ochiul si nu il mai putea deschide ceea ce nu mi s-a parut bine , iar cand il deschise este rosu si umflat prin parti.Cand a dat in gandac cred ca acela era toxic si l-a improscat cu o substanta sau ceva altcumva nu imi explic ...de asemenea a inceput sa intoarca capul la 180 de grade in momentul in care a inceput sa zboare.Dupa 30 de minute am vazut ca a mai inceput sa isi revina din stare dar ochiul tot asa e . Ce sa fac ? sa vad daca ii trece cu timpul sau sa ii dau ceva medicamente ??

PS: Mentionez ca era sanatos tun inainte de acest incident.

Astept un raspuns!
Trebuie dus la un medic veterinar sa-i faca o injectie antialergica. E posibil ca gandacul sa fi fost contaminat cu vreun insecticid, sau el insusi sa fie toxic, desi aceasta ipoteza este mai greu de imaginat.
Acum poate sa-si deschida ochiul dar are marginile umflate si putin de tot rosu...isi revine sau totusi sa ma duc cu el la veterinar ...cel mai probabil acel gandac a emanat ceva ce i-a intrat in ochi...
URL de referinţă