Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Avc ishemic,Afazie mixta,hipertensiune arteriala
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna ziua

Soacra mea are 77 ani si are mai multe probleme de sanatate:tensiune arteriala mare, fibrilatii, arterita si niste probleme la cap pe care nu stiu cum sa le denumesc.
Acum o saptamana a avut un AVC.Am mers la un neurolog si i-a dat PRAMISTAR 600 mg 2/zi si SERMION 30 mg 2/zi pentru diagnosticul:AFAZIE MIXTA SI AVC ISHEMIC.De la medicul de familie are urmatoarele medicamente pe care le ia de multi ani si le ia permanent:
-emanera 20mg 1/zi
-nitropector 20mg 3/zi
-betaserc 24 mg 2/zi
-pentoxiretard 400 mg 3/zi
-aspacardin 2/zi
-perenessa 4 mg 1/zi
-digoxina 0.25 mg 1/zi
-enalapril 10mg 2/zi
-cavinton 10 mg 2/zi
-indapamid 1.5 mg 1/zi
-betalok 100mg 2/zi
-atoris 20 mg-1/zi
-nootropil 400mg 2/zi
-aspenter 75 mg 1/zi
-symbicort320 micrograme-2 pufuri pe zi(pentru o raceala la plamani)

Din spital s-a recomandat de catre medicul psihiatrul de pe sectia de neurologie(pentru ca nu au alt doctor pe sectia de neurologie) Cerebrolisyn 10 ml, 1 fiola pe zi, 10 zile pe luna cu pauza de 21 de zile intre cure, timp de trei luni.
Dr. neurolog de la alt cabinet ne-a recomandat sa face Cerebrolisyn de 10 ml, 10 file pe luna, 1 fiola pe zi cu pauza de 2 luni intre cure.
Dr.de familie ne-a recomandat sa luam Cerebrolisinul in continuare una dupa alta 30 fiole de 10 ml fara pauza intre cure pentru ca sa aiba continuitate tratamentul.
Trei doctori cu trei pareri diferite si nu stiu dupa care sa ma iau.
Am si eu cateva intrebari daca se poate sa imi raspundeti:

-cum se ia Cerebrolisyn ?cate zile pe luna?se face pauza intre ele ?si daca da cate zile?
-cum este mai bine si mai eficient sa administram Cerebrilisyn..intravenos sau intramuscular?
-poate sa ia SERMION si PRAMISTAR impreuna cu medicamentele de la medicul de familie?mai isi fac efectul daca sunt amestecate?sau ii face mai mult rau?

Va multumesc
Cam multe medicamente! Problema e ca soacra Dvs. are multe boli cronice printre care, dupa medicamentele recomandate cardiopatie ischemica, insuficenta cardiaca, arterita, HTA, fibrilatie atriala. Ar fi trebuit sa o vada un specialist cardiolog pentru a sistematiza tratamentul de fond al afectiunilor cardiace. Colesterolul care nu a fost tinut sub control a provocat problemele ciculatorii periferice si AVC-ul ischemic.
Legat de Cerebrolysin dozele de pana 10ml se fac de regula intramuscular. Oricum, pentru administrarea intravenoasa era nevoie de asitenta medicala la domiciliu, solutii perfuzabile, etc. Tratamentul se face in cure cu durata egala cu pausele tratamentului care este de 10-20 de zile. Specialistul neurolog este cel care stie cel mai bine cum trebuie administrat. Mi-e greu sa cred ca intr-un spital unde a fost internata pentru AVC nu exista un neurolog!!
As mai remarca si faptul ca daca soacra Dvs. are fibrilatie atriala permanenta este destul de periculoas fara tratament cu anticoagulant, aspenterul nefiind suficient.
Va recomand sa o internati pentru o analiza interdisciplinara (cardiologie, neurologie) a starii de sanatate si a tratamentelor ce trebuie sistematizate si reevaluate dupa AVC-ul recent.
Sanatate soacrei Dvs.
A fost internata in spitalul judetean Calarasi unde nu au decat o doctorita specialist neurolog din Bulgaria si are foarte putini pacienti si restul ce raman sunt preluati de un medic pshiatru chiar daca nu este de specialitate.In spital nu i s-a facu o analiza de colesterol si nici macar tomograf.Am fact noi dupa ce am iesit din spital.
Medicamentele recomandate de Dr. Neurolog adica PRAMISTAR SI SERMION le poate lua cu celelalte medicamente recomandate de medicul de familie?

multumesc
Nu stiu ce sa spun. Ia deja Nootropil (piracetam) deci Pramistarul care este din aceeasi clasa, nu-i vad rostul. Sermionul e bun pentru efectul asupra circulatiei cerebrale dar potenteaza efectul hipotensor al medicamentelor antihipertensive.
(15-05-2014 04:56 PM)SoulHealer a scris: [ -> ]Nu stiu ce sa spun. Ia deja Nootropil (piracetam) deci Pramistarul care este din aceeasi clasa, nu-i vad rostul. Sermionul e bun pentru efectul asupra circulatiei cerebrale dar potenteaza efectul hipotensor al medicamentelor antihipertensive.

Multumesc frumos
Acum sunt lamurita cu ce am de facut.
Sfatul meu este s-o duceti la alti medici, cardiolog si neurolog!!
(15-05-2014 06:05 PM)leontina popescu a scris: [ -> ]Sfatul meu este s-o duceti la alti medici, cardiolog si neurolog!!

Multumesc frumos de sfat.
Multa sanatate
URL de referinţă