Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Fibroadenoame bilaterale
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna ziua,
Am 24 de ani si in urma cu aproximativ 6 ani am simtit noduli la sanul drept. Mi-am facut o ecografie si mi s-a spus ca nu trebuie sa imi fac griji ca e o dereglare hormonala si se vor echilibra lucrurile cand voi incepe viata sexuala si voi avea copii. Cand am ramas insarcinata (februarie 2012), medical ginecolog mi-a facut o ecografie si nodulul avea dimensiunea 2,9 cm
In data de 25. 10.2013 am fost la specialist, la Centrul Medical Rubio, si concluzia medicului a fost ca e vorba de fibroadenoame bilaterale ( la sanul stang nu le simt la palpare) si posibil tumora filoda san drept, cu dimensiunea de 4.1 mm (ma rog, pe fise scrie mm, dar evident e o greseala pt ca la palpare e cat un ou de prepelita). Recomandarea lui a fost interventie chirurgicala, dar nu am facut-o deoarece am vrut sa mai vad o parere.
Am mers la Cluj la Medimages, in data de 25.01.2014. Avea dimensiunea de 4,5. Concluzia a fost:
• Leziuni cu caracteristici benigne mamar bilateral
• BI-RADS3
• Avand in vedere aparenta crestere dimensionala cea mai mare leziuna din cadranul inferno-extern din dreapta pune problema unui diagnostic diferential cu o formatiune de tip filoda.
• Recomandam control ecografic la 4 luni
• Punctie/biopsie histologica la cererea pacientei.
Au trecut 3 luni de atunci si mie mi se pare ca s-a marit. Ce sa fac? O biopsie nu agraveaza starea noduluilui avand in vedere ca va umbla la el?
Pentru avedea de ce natura e nodulul respectiv este nevoie de punctie. Problema este ce tip de punctie va fi folosita si asta o va stabili medicul care ti-o va face in functie de examinarile imagistice pe care le are la dispozitie, mamografie, CT, etc.
Nu te poti baza pe impresia subiectiva ca s-a marit. O mamografie noua va lamuri daca a crescut in dimensiuni si atunci e bine sa se faca punctia si sa se stabileasca defintiv natura formatiunii.
Sanatate
URL de referinţă