Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: somnolenta, oboseala, tulburari de vorbire
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna ziua!

De ceva vreme am cateva simptome ciudate. Nu m-am adresat inca medicului pentru ca nu stiu daca am cu adevarat o problema sau nu.
Acestea ar fi:
- oboseala (desi ma odihnesc suficient si respect orele de somn)
- somnolenta dimineata (desi, repet, am dormit suficient) si incapacitate de concentrare in prima parte a zilei
- dureri de cap (mai degraba senzatia de „cap infundat”)
- probleme de vorbire si de scriere: Nu-mi gasesc cuvintele, fac dezacorduri grave, incurc cuvintele (de ex. in loc sa zic „ a sarit intr-un canion” am zis „ a sarit intr-un camion”), nu-mi pot aminti sensul unor cuvinte simple, incurc literele in cadrul unui cuvant (ex scriu „gradiva” in loc de „gravida”)
- tulburari de vedere, vedere incetosata (desi examenul oftalmologic a iesit perfect)

Acum cateva luni am mai avut o problema, pe langa acestea de mai sus, si anume ca in timpul zilei aveam momente in care ma lovea somnul si trebuia neaparat sa ma culc, altfel imi pierdeam echilibrul. Pur si simplu nu imi mai puteam coordona miscarile. Acest simptom a trecut insa de la sine dupa cateva luni

Nu stiu daca ar putea fi si de la o muscatura de capusa de acum 5 ani, careia nu i-am dat atentie.

Nu stiu ce sa fie. Poate ma puteti ajuta.
Mentionez ca am 18 ani.

Va multumesc din suflet!!!
Te-as ruga sa editezi subiectul si din "nu stiu ce am" sa pui ceva care sa permita si altor utilizatori, ulterior, sa foloseasca mecanismele de cautare si sa citeasca postarile in cadrul unui subiect de interes comun. Il poti redenumi "Stare de somnolenta inexplicabila", ca sa dau un exemplu.
Revenind la problema ta, remarc faptul ca nu ai spus ce greutate si ce inaltime ai. E important, cum este important si daca sforai in timpul somnului. Cei supraponderali care sforaie, au sanse mai mari sa faca apnee de somn. Apneea este o tulburare respiratorie cu impact mare asupra sistemului cadriovascular si nervos. In caz ca ai asa ceva, sunt explicabile starile de oboseala si somnolenta pe care le acuzi. Cat despre scrisul cu greseli, la tastatura PC-ului banuiesc, nu este ceva neobisnuit. Cu totii inversam litere cand scriem ( de exemplu "nopate" in loc de "noapte") deoarece cele doua emisfere nu functioneaza la aceeasi viteza si pe cale de consecinta daca tastam cu ambele maini una are tendinta sa o ia inainte daca emisfera opusa care o comanda este mai "rapida" ! happy
Pentru a vedea daca ai apnee de somn, este necesar sa faci un studiu de somn la polisomnograf. Te poti interna pentru o noapte la Institutul Marius Nasta pentru aceasta investigatie. Un control neurologic prealabil este si el util pentru a elimina alte posibile cauze. Legat de episodul cu capusa cred ca au trecut destul de multi ani de-atunci dar pentru a elimina si aceasta posibilitate se poate face o testare pentru a evidentia prezenta eventuala a anticorpilor anti Borrelia.
Sanatate.
Imi cer scuze, nu am stiut ce sa pun. O sa modific.
Raportul dintre greutate si inaltime este normal. Nu sforai si nu am apnee de somn. De fapt, somnul este foarte profund si odihnitor. Altele sunt cauzele, pe care insa nu le pot identifica.
Nu ma refeream la scrisul la pc, ci la scrisul de mana.
Multumesc pt raspuns!

ps: Sunteti doctor? happy
Ar trebui sa faci un set de analize de baza, hemoleucograma, transaminaze, profil lipidic, VSH, glicemie, markeri virali hepatici si un consult neurologic.
Sanatate.

P.S. Nu sunt medic.....
Un RMN cranial sau o tomografie ti-ai facut?Poate fi o problema din sfera neurologica
(11-04-2014 10:19 PM)Ioana. a scris: [ -> ]Un RMN cranial sau o tomografie ti-ai facut?Poate fi o problema din sfera neurologica

Nu, nu mi-am facut.
Radiatia este destul de mare si incercam sa evit..si sa ma asigur ca nu sunt alte cauze ....
URL de referinţă