Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: sarcina peste menstruatie
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna,

In 8 ian am avut un contact sexual neprotejat, (in 3 ian am avut ciclul menstrual), mi-am calculat per de ovulatie si am stabilit ca nu eram in perioada fertila. Am un ciclu regulat, la 27, 28 zile. In 28 ian am avut ciclul, dar de o zi ma dor sanii(precizez ca nu am mai avut astfel de dureri), azi au inceput semne ale unei menstuatii (scurgere maronie). Ar fi posibila existenta unei sarcini? Mentionez ca in 18 febr si 19 febr am facut un consult +ecografie la doi ginecologi diferiti dar nu mi-au mentionat despre existenta unei sarcini (m-am dus pt un control de rutina si test Papanicolau). Mentionez ca in 18 ian am facut un test de sarcina care a iesit negativ.Va rog frumos un raspuns, ma ingrijoreaza durerile de sani. Multumesc, cu stima.
Vrei sa spui ca te-ai dus la doi specialisti ginecologi si nu i-ai intrebat la cabinet ceea ce ne intrebi pe noi pe forum??! Exista teste de sarcina si te poti lamuri. Nu te mai baza pe calcule aritmetice cand e vorba de stabilit perioada ovulatorie. Si mai ales foloseste anticonceptionale sau prezervativ ca sa fii sigura ca nu are ce sa se intample si mai ales pentru confortul tau psihic de dupa! happy
Legat de o presupusa sarcina, ma indoiesc ca daca ar fi existat nu ar fi fost observata de cei doi ginecologi. Fa totusi un test de sarcina ca sa te linistesti.
Multumesc pt raspuns. Nu am intrebat pt ca nu aveam vreun dubiu la acel moment, m-am dus pt alta problema, iar problema cu durerea de sani a aparut doar in 22 febr.
Mai am o intrebare va rog, pentru cultura mea generala, cum se calculeaza saptamanile de sarcina, mai exact de cand incepe prima saptamana, de exemplu concret in cazul meu. Multumesc anticipat!
Cea mai buna metoda de a detecta inceputul perioadei fertile (ovulatorii) a ciclului menstrual este masurarea temperaturii bazale dimineata, la prima ora, imediat dupa trezire. Masurarea se face de preferinta cu un termometru clasic si indica prin valorile sale daca a inceput sau nu ciclul ovulator, caz in care temperatura va fi de regula 37-37,2 grade Celsius. Pentru ca temperatura bazala difera de la o persoana la alta este bine sa ti-o masori din prima zi de ciclu si pana in ultima. Vei putea observa faza de platou de la ovulatie si vei astfel o imagine mai clara despre evolutia temperaturii bazale in cazul tau.
Bine de stiut, dar eu eram interesata de "saptamanile de sarcina", cum stabileste medicul ginecolog in a cata sapt de sarcina ma aflu. Multumesc pt raspunsuri si promptitudine!
Ecografic in primul rand. Prin anamneza, adica prin intrebarile legate de ciclul menstrual (data ultimei menstruatii), prin nivelul betaHCG, etc.
URL de referinţă