Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Nodul la sin
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Am 46 de ani sunt la menopauza de un an ,si de citeva zile am descoperit un nodul cam de doi centimetri sub sinu sting .Mentionez ca in ziua cind lam descoperit imi iesise sirma din sutien si toata ziua ma jenat,practic seara am descoperit nodulu.Imi este foarte frica de ce poate fi mai rau,imi este si frica,ca acel nodul a fost de mai mult timp acolo. Oare poate sa fie cancer,sunt in germania la munca,aici nici nu pot merge la medic ca este f scump,si pina merg acasa in ro mai sunt inca doua luni,a mai patit careva din voi sa va jeneze sirma sutienului si sa se formeze in acel loc un nodul ? sad Va multumesc
O rugaminte: nu va mai denumiti mesajele cu titluri ca "Buna!", "Buna ziua", " O intrebare", "Ce o fi?", "Ajutor", "Urgent" ... Fiti mai precisi, pentru ca poate sunt si alti colegi interesati de acelasi subiect, dar daca singurul reper e un "Buna" nu vor fi capabili sa il gaseasca.
Nu ti se poate spune prin internet daca e cancer sau nu(sa te ajute Dumnezeu sa nu fie).Din pacate tot la un medic va trebui sa ajungi pt consultatie.El va decide daca este nevoie sa te opereze sa ti-l scoata,eventual va duce o biopsie la laborator si va vedea de ce natura e tumora.
Intre timp,ai grija sa nu te dai cu tot felul de creme luate dupa ureche pt ca zona e destul de sensibila si risti sa iti agravezi situatia.
Multumesc tare mult,tocmai astazi la a, nu stiu cita palpare am observat ca nodulu,mi-a scazut foarte mult.In prezent par doua alune lipite una de alta,acum aproximativ o saptamina cind l-am descoperit era de marimea unei nuci dar plat,si foarte dur.
Buna ziua. Ma numesc Madalina, am 20 de ani si intr-o zi prin palpare am simtit o galma la sanul stang. Am intrat in panica si am fost la ginecolog, care mi-a dat trimitere la ecografie. Rezultatele ecografiei au fost:
GLANDA MAMARA DREAPTA:
Structura mixta
Fara formatiuni nodulare solide sau chistice intraglandulare
Fara ectazii ductale patologice
Tegumente si planuri fascio-musculare profunde fara modificari decelabile ecografic
Fara adenopatii axilare drepte patologice

GLANDA MAMARA STANGA:
Structura mixta
Ora 11 periferic, nodul hipoecogen, omogen, net delimitat, cu caractere de benignitate cu diametre de 14.3/11.2/16.5mm- sugestiv fibroadenom
La unirea cadranelor externe paraareolar, nodul izoecogen , omegen, net delimitat,cu caractere de benignitate, cu diametre de 14.7/7/10.6mm –sugestiv fibroadenom

Fara formatiuni chistice intraglandulare
Fara ectazii ductale patologice
Tegumente si planuri fascio-musculare profunde fara modificari decelabile ecografic
Fara adenopatii axilare stangi patologice


CONCLUZII: anomalii cu caractere de benignitate mamare stangi.
Se recomanda urmarire ecografica la 6 luni.


Imi puteti spune daca este grav? Daca exista riscul de cancer? Mentionez ca abia luni am programare la ginecolog sa vedem ce imi spune dupa ecografie.
Multumesc!
straight faceworried
Nu cred ca e cazul sa te sperii. Un astfel de nodul e destul de des intalnit la pubertate, adolescenta si femeile foarte tinere ca urmare a unor dezechilibre endocrine. Trebuie insa urmarita evolutia in timp. Era mai periculos daca avea peste 30mm pe axul lung si varsta era peste 35 de ani. Medicul ginecolog va indica o conduita si un tratament pentru rezolvarea problemei.
Sanatate
URL de referinţă