Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: conversia electrica ?
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6
Mulțumesc! Medicul zice că e în regulă, dar eu nu știu cum e în regulă .. happy Mă gândesc că poate acționează altfel, de aia nici nu necesită test INR, altfel nu-mi explic.
Am avut o discuție chiar cu medicul care mi-a făcut conversia, legată de inimă, ca obiect pe care pretindem că-l cunoaștem, sau ca subiect, pe care putem doar să-l atingem fără să-i putem pătrunde înțelesurile cu rațiunea. Eu i-am spus că, înainte de toate, inima e un ghem de emoții, sentimente și trăiri, e lăgată de trecut prin gene, de prezent prin gînduri, și de viitor prin frică (la majoritatea celor cu problemele noastre).

Orice semnal extern și intern ajunge sub formă de impuls electric și la inimă. Schimbarea vremii, un gust, miros, orice emoție, o balonare sau o durere de orice natură, se reflectă în semnalele ei. Din punctul meu de vedere, medicina actuală nu poate avea soluția rezolvării problemelor, nu poate vindeca cauza, ci doar o amînare a problemelor, în cele mai multe cazuri cu efecte colaterale ireversibile.

Ca dovadă nici nu cred că trebuie să căutăm prea departe, ci orice medicament pentru inimă. Dacă inima era un obiect, așa cum pretinde medicina, atunci se găsea și medicamentul pentru fiecare piesă a obiectului, fără să afecteze alte obiecte, fără contraindicații. Nu?
E adevărat că omul este un sistem, destul de complex, și că mediile extern sau intern îl pot influența. Totuși, sistemul ăsta trăiește în acele medii de milioane de ani, așa încât e suficient de adaptat la variații. Restul, pretinsul holism, e "filosofie" de Ev Mediu, promovată de cei care nu prea știu cum funcționează sistemele (vii, nevii etc.) și lumea în ansamblul ei. Medicina încă are destule necunoscute, dar merge din aproape în aproape, prin confirmări spre rezolvări. Știe mult mai multe decât știa acum 100 de ani, iar peste 100 de ani va ști și mai multe. Probabil că atunci problemele gen aritmii se vor rezolva foarte simplu. Evul Mediu n-o s-o facă vreodată.
E adevărat că la ora actuală mecanismele unor aritmii (FiA e una) nu sunt pe deplin/complet cunoscute, dar sperăm că vor fi într-un viitor mai apropiat, să beneficiem și noi de rezolvarea problemei.
Nu uita că idealul de om al "gargarei" holistice e dificil de găsit în viața reală. De atins, ce să mai spun, mult mai greu.
Vezi că s-ar putea să confunzi coada vacii cu ștampila primăriei happy, ʺholismulʺ ăsta e promovat chiar de știința modernă, de fizica cuantică, nu e chiar gargară de Ev Mediu. ʺPunctulʺ ăla, din care provine totul, ne ține legați printr-un proton și-un electron de întreaga creație, de la mic la mare și invers, de la un miros de floare pînă-n vis de Ursa Mare, sfidînd cele mai elementare legi ale bunului simț, sfidînd spațiul și timpul sau judecăți obiective.

Dacă rupi o floare plînge o stea, zicea cineva, ceea ce descoperă fizica modernă acum e ceea ce știau misticii orientali de mii de ani, noi fiind copii ai științei am rămas orfani ai conștiinței, fiind copii ai rațiunii am pierdut esența înțelepciunii. Inima nicicum n-o poți judeca cu mintea, fiindcă mintea oprește timpul, face o poză și-o pauză, în timp ce inima pulsează odată cu întreaga creație. Mai și fibrilează cînd fuge de răspudere, asta-i drept ... happy

Non-localizarea, inseparabilitatea, dualismul undă-particulă, toate s-au impus peste o rațiune străină și rece, observatorul devenind observat, obiectul subiect, nemaiexistînd atunci și acolo, ci doar acum și aici. E ciudat să te vezi cu adevărat, pulsînd eternitatea clipei prin inima ta, de aia adevărul de multe ori doare, e prea greu pentru o minte statică și greoaie. Nici nu trebuie să găsești alt om pe care să-l iei de ideal, fiindcă totul e trecător, efemer și vibrator, idealul muritor te înșeală cînd ți-e lumea mai dragă.

Pînă la urmă totul e credință, că crezi în Dumnezeu sau în constantele fizicii, în spațiu-timp, în arbitru de jos sau cel de sus, tot credință se cheamă, fiecare e stăpîn pe alegerile și credințele lui, unii materializînd idei, alții idealizînd materii, pentru unii noi fiind materie însuflețită, pentru alții suflete materializate .. și tot așa și iar așa ... happy

Hai noroc!!
Holismul e una, pretinsul holism e alta. Citește atent. winking Ironia ta "fină" arată cu tu cam confunzi sula măgarului cu ștampila Sfatului. Argumentele astea "ironice" te cam descalifică.
De când cu "Era Vărsătorului" s-au trezit tot soiul de indivizi promiscui în ale "științelor spirituale", care au intoxicat netul cu mizerii de-astea. Așa e, au început chiar să se folosească de fizica cuantică, pentru a-și "susține" inepțiile, prin raționamente elucubrante, evident. Argumente ioc, numai logoree. Jalnic e nu că ei există, ci că sunt destui care-i cred și împroașcă mizeriile acelea mai departe. sick
Evident ca discuțiile degenerează, așa cum anticipasem. Concluzia mea, ca sa mai calmam spiritele, este ca aritmiile sunt boli incurabile care la fel cu orice boala de genul ăsta unii scapa (prin ablatie de ex), alții o duc zeci de ani ( am un unchi care oare de la 40 și acum cred ca vreo 90), alții mor de "tineri". Ce ma fascineaza este ca sufăr de o boala care este învăluită în atâta mister. Am văzut atâta informație care spune ca începând cu vremea, banale balonari, soarta, luna, stelele, atomii, electronii, ursa mare, hormonii, pisica 13, autobuzul negru, celule, țesuturi si pot continua pana maine, cauzează aritmii. În spitale aritmia e tratata ca o boala ce tine doar de Dumnezeu... nu vezi 2 pacienți cu același diagnostic având aceeasi medicatie, informațiile eronate pleacă chiar de la medici și nu am reușit sa-mi dau seama dacă din neștiință sau reavointa. Când ești programat la ablatie ți se spune ca șansele de reușită sunt de aproximativ 95%, procent care nu se bazează pe nici un calcul statistic și care am tras concluzia ca se refera defapt la procentajul celor care nu crapă pe masa de operație. ..
Sunt fff multe neclarități pt mine și observ ca pt majoritatea celor de aici singurul lucru sigur e ca nimic nu e sigur, cum spuse cineva, odată. ..
Nu sunt incurabile. Acest fapt este susținut de procente consistente de persoane care chiar se vindecă, mulți nici nu mai au nevoie de medicație de întreținere. Progrese sunt, dar din păcate la noi ajung cu ceva întârziere. Ce să facem, trebuie să ne bazăm pe alții, la noi nu cred că mai face cineva cercetare. Mai ales că nu există finanțare.
În spitale (vorbesc de Brăila) dai de niște medici slabi, rutinați, acriți, care lucrează la normă, dezinteresați, dar cu cabinete particulare, unde sunt numai lapte și miere. Măcar atât. De-aia ai impresia că ești lăsat în plata Domnului...
"Procente consistente"?! Te anunț ca nu exista statistici, lucru pe care îl cunoști f bine. De ce nu exista statistici? Simplu, nu interesează pe nimeni. Paradoxal, sunt f mulți care au probleme de genul asta și tot spera sa mai treacă zi fără criza sau fără sa dea coltul. De ce sa nu recunoaștem ca e o boala incurabila?! E adevărat, unii scapa....și de cancer se scapa dar care este probabilitatea?
Chiar sunt statistici, deși ablațiile se fac de timp relativ recent. N-am păstrat linkuri, dar am citit suficiente materiale care citau statistici pe marginea fenomenului (mă refer la FiA). De acolo am și aflat că mecanismele nu sunt cunoscute pe deplin, ci doar triggerii. Momentan se "tratează" acei triggeri, dintre care cel mai important e cel care implică venele pulmonare. Recurența după ablații este încă destul de mare, dar există și un procent destul de mare de indivizi la care FiA nu a mai apărut peste 2 ani de la (ultima) intervenție.
În românia nu sunt statistici. Dacă vrea cineva sa mă contrazică, aștept cu drag.

Apropo de statistica...a cunoscut personal câteva zeci bune de bolnavi. Câți crezi ca s-au tratat? Prin medicatie abbbbsolut nimeni iar prin ablatie maxim 5. Ce părere ai, e incurabila au ba?!

Vorba lui electron, cu tot respectul, nu înțeleg e unda sau corpuscul?!
Pagini: 1 2 3 4 5 6
URL de referinţă