Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: sarcina pe cale naturala sau FIV?
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Am 30 de ani si de 2 ani jumate incerc sa raman insarcinata. In luna octombrie 2013, am inceput impreuna cu sotul o serie de analize si teste. prima a fost spermograma, care a iesit OK. Pe data de 5 decembrie 2013 am facut eco in ziua 7 a CM, folicul diametru 16 mm. Pe data de 10.12.2013 am repetat eco, folicul 26 mm, inca intact, ovarul drept. La eco mi-a descoperit lichis in trompa dreapta , dim. 35mm*50mm. pe 20.12.2012 mi s-a recoltat pt analize (secretie uretrala, vaginala si chlamydia din secretie vaginala). rezultatele au fost negative, insa pt chlamydia am primit un rezultat slab pozitiv. incapand cu 30.12 am luat tratament 10 zile cu doxicilina, metronidazol si cervigid ovule. pe data de 17.01 a inceput CM iar pe data de 23.01.2014 am facut histerosalpingografia, unde mi s-a confirmat diagnosticul hidrosalpinx drept, cu sanse minime de obtinere sarcina. pe data de 28.01.2014. am fost la control eco, ovulatie pe ovarul stang, z12 a CM, folicul d 23mm. am luat la recomandarea medicului duphaston 10 mg 2 pastile/zi, din z16 (01.02.2014) timp de 10 zile si acifol 5mg 1 pastila pe zi. In ce masura, cu acest diagnostic si tratament pot obtine o sarcina pe cale naturala? si ce masuri trebuie sa iau, in timp, pentru trompa diagnosticata cu hidrosalpinx? exista vreun tratamnet sau va trebui operata si extirpata pentru a evita eventuale complicatii si pentru obtinerea unei sarcini?
Multumesc anticipat
Te poti considera cumva norocoasa ca e numai o trompa afectata de hidrosalpinx pentru ca de obicei blocajul este bilateral. Cauza poate fi infectia cu chlamydia. Oricum, trebuie rezolvata problema chirurgical sau prin alta metoda pe care o va stabili specialistul ginecolog. Exista sanse de recuperare a trompei dupa interventie. Fertilizarea in vitro ramane si ea o optiune importanta dar eu cred ca mai ai o buna sansa daca celalalt ovar si trompa asociata sunt in stare buna. Cu tratament si cu urmarirea cu strictete a ciclurilor ovulatorii poti obtine o sarcina si pe cale naturala.
Succes!
tratament pr chlamydia am făcut în decembrie. în urma HSG mi s-a spus ca stânga e permeabila. pr cât timp, încă nu ştiu. pt trompa dreapta nu am primit mici un fel de tratament. CM si ovulatia o urmăresc de aproape 1 an. nu ştiu ce altceva mai pot face.
URL de referinţă