Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: infectie urinara?
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
buna ziua! am o problema cu fetita mea si poate ma puteti ajuta cu un raspuns. are 5 luni si jumatate si pana acum execptand prima luna de viata cand a luat 300 de grame (alimentata la san) si a doua luna cand a luat 800 de grame (alimentata artificial) nu a luat decat 500 de grame pe luna in fiecare luna. medicul nostru ne-a recomandat un set de analize (hemoleucograma, proteina c reactiva, proteine totale serice, calciu seric, calciu ionic, sideremie, fosfataza alcalina, glicemie, TGO, TGP, uree, creatinina, sumar de urina, urocultura +ABG, ex coproparazitologic, coprocultura, Ag. giardia si proba de digestie). absolut toate au iesit foarte bine mai putin sumarul de urina. urocultura este sterila.

Urina - biochimie
metoda fotometrica (pe strip) * densitate 1010 1015 - 1025
* pH 8 4.8 - 7.4
* nitriti negativ negativ
* leucocite (esteraza granulocitara) 500 /µL negativ
* proteine 10 mg/dL 10
* glucoza nedecelabil nedecelabil * corpi cetonici negativ negativ
* urobilinogen normal normal * bilirubina negativ negativ
hematii (hemoglobina) 10 /µL negativ
Urina - sediment
examen microscopic
Leucocite 5-15 1-4
Hematii 5-15 0-1
Celule epiteliale scuamoase 1-15 1-15
Urocultura (cu antibiograma dupa caz)
Urocultura
Bacteriurie 1000 UFC/mL (fara semnificatie clinica)

fetitza este vioaie, mananca, se joaca, zilele astea ne-a iesit primul dintisor si incepem sa mergem in 4 labe. se rostogoleste pe toate partile toata ziua, incearca sa se ridice singura in funduletz.. nu a facut niciodata febra si suntem cu toate vaccinurile obligatorii la zi. doarme toata noaptea si nu este plangacioasa sau maraita. nu pare sa o deranjeze/doara ceva.
eu am mai recoltat o proba si am dus-o la alt laborator si acum asteptam rezultatele. intrebarea mea este: poate fi infectie urinara asa fara simptome? e posibil sa nu fi recoltat eu tocmai steril si de asta sa iasa asa sumarul? daca analizele ies la fel ce ma sfatuiti sa fac in continuare? va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Nu inteleg de unde concluzia ca ar fi vorba de o infectie urinara din moment ce urocultura indica o bacteriurie fara semnificatie clinica? O infectie urinara are semne clare, temperatura, modificarea culorii urinei si in primul rand evidentierea germenilor patogeni (de regula e-coli) prin urocultura.
Sa vedem rezultatele de la celalalt laborator.
(22-11-2013 07:34 PM)SoulHealer a scris: [ -> ]Nu inteleg de unde concluzia ca ar fi vorba de o infectie urinara din moment ce urocultura indica o bacteriurie fara semnificatie clinica? O infectie urinara are semne clare, temperatura, modificarea culorii urinei si in primul rand evidentierea germenilor patogeni (de regula e-coli) prin urocultura.
Sa vedem rezultatele de la celalalt laborator.

pai..si eu am zis ca nu e. dar dr nostru pediatru zice ca nu aveau de unde sa apara atatea leucocite daca nu era infectie urinara si probabil urocultura a fost gresit lucrata. nu stiu ce sa mai cred...
Oricum, cand dai numarul de leucocite intre 5-15 e clar ca nu te poti baza pe acuratetea acelor rezultate. Sa vedem a doua serie de analize.
Sanatate fetitei Dvs.
(22-11-2013 08:43 PM)SoulHealer a scris: [ -> ]Oricum, cand dai numarul de leucocite intre 5-15 e clar ca nu te poti baza pe acuratetea acelor rezultate. Sa vedem a doua serie de analize.
Sanatate fetitei Dvs.

acum a iesit bine sumarul iar urocultura este tot sterila. doar urina putin cam diluata. cred ca nu trebuia sa ii recoltez chiar prima urina de dupa masa. densitatea minima vad ca e 1010 pe buletin si ea are 1000. credeti ca poate afecta chiar asa de mult in sensul ca de la 5-15 leucocite cate avea acum sa nu ii mai apara deloc?
Sumarul de urina se face de obicei pe baza recoltarii urinei dimineata, imediat dupa trezire. Densitatea urinei variaza in limite destul de largi si depinde de cantitatea de lichide consumate de statusul functional renal, de urinarile din timpul noptii. Ziua de regula urina nu are densitate prea mare din cauza consumului de lichide si diurezei mai accentuate.
URL de referinţă