Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: pseudomonas aeruginosa
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Mama mea are o bacterie care este situata la plamani , bacteria se numeste pseudomonas aeruginosa. Si boala mamei mele este bronsectazie . A folosit nenumarate tratamente cu antibiotice si tratamente naturiste dar fara niciun rezultat nici pana in momentul de fata . Plamanul stang este dilatat 70% si cel drept 50% . Exista vreun tratament aici sau in strainatate care se poate vindeca?
Tratamentele mai noi utilizeaza antibiotice sub forma de aerosoli care au avantajul ca ajung direct in zonele afectate din plamani si sunt astfel mai eficiente. Nu stiu ce antibiotice a luat mama ta si daca i s-a facut o antibiograma pentru a vedea la ce este sensibila pseudomonas. Amikacina aerosol pentru inhalatii (LAI) este un astfel de medicament capabil sa strapunga filmul bacterial ce se formeaza la nivelul bronhiolelor. Nu stiu de unde ai putea procura un astfel de medicament. Cateva denumiri comerciale ale acestui antibiotic sunt AMIKAN, ARIKACE.
Trebuie sa discuti cu un specialist in pneumologie de la Institutul Marius Nasta din Bucuresti pentru o internare si o noua abordare terapeutica.
Multa sanatate mamei tale
Buna ziua, se pot face aromatograme cu uleiuri esentiale de cimbru, eucalipt si cuisoare.La aromatogramele realizate pe exudate faringiene si sputa s-a constatat ca uleiurile esentiale de cuisoare, eucalipt si cimbru au eficienta pe germenii testaĊ£i (Staphylococcus aureus, E. Coli, Klebsiella pneumoniae, Pseudomonas aeruginosa, Candida albicans, Streptococ beta-hemolitic).Au fost folosite cu succes atat in tratamentul infectiilor respiratorii superioare cat si in bronsite, pneumonii, bronsiectazii.Pot fi folositte atat intern cate 2picaturi din fiecare intr-o lingurita de miere de 3-4 ori pe zi cu 30 minute inainte de masa, cat si in inhalatii sau aerosoli.Eucaliptul este excretat din corp prin plamani si urina, fiind foarte util in infectiile aparatului respirator.E bine de luat in considerare ca aceste uleiuri esentiale au avut eficienta si in cazul in care germenii au fost rezistenti la antibioticele clasice.
Cezar,am o intrebare...mama ta a fumat sau inca fumeaza?
URL de referinţă