Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Principalele boli ale cainilor
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Parvoviroza canina
Parvoviroza canina sau gastroenterita hemoragica este o boala infectocontagioasa a canidelor care se caracterizeaza prin sindrom gastrointestinal si mortalitate, in special la cãteii tineri.

JIGODIE
este o boala infectocontagioasa care afecteaza carnasierele si care se caracterizeaza prin sindrom febril, catar al mucoaselor, tulburari oculare, pulmonare, digestive, nervoase si cutanate.

Coronaviroza
Coronavirusul canin (CVC) produce gastroenterita la majoritatea canidelor. Caracteristicile virusului 1.CVC este un virus ARN cu capsida din familia Coronaviride 2.Este sensibil la caldura dar rezistent la temperaturi scazute.

Diabetul zaharat
Diabetul zaharat DEFINITIE: este o boala metabolica complexa determinata de deficienta secretiei de insulina de catre celulele pancreatice beta, sau de actiunea insuficienta a insulinei la nivelul tesuturilor periferice.

Hipertiroidism
Hipertiroidismul (tirotoxicoza) este o tulburare multisistemica determinata de cantitatea excesiva de hormoni tiroidieni.

Torsiunea gastrica
Dilatatia asociata cu torsiune gastrica este intalnita in special la rasele mari de caini cum sunt: Dogul German, Doberman, Ciobanesc German, Boxer ...

Pruritul cutanat
Pruritul este o afectiune caracterizata prin scarpinat intens scarpinat care poate duce pana la automutilarea animalului.

Rinita acuta
Rinita acuta se caracterizeaza prin aparitia brusca a unui stranut violent si des, insotit de prurit nazal (cainele isi freaca botul de labele anterioare sau de pamant). Mucoasa nazala este congestionata, iar pe nari se scurge o secretie seroasa, apoi seromucoasa si mai tarziu muco-purulenta sau sangvinolenta.

Bacterioze
Omul bolnav de tuberculozã, cu leziuni deschise (BK pozitiv), o poate transmite câinelui sãu.

Lactatia falsa
Reprezinta declansarea spontana a lactatiei,in afara gestatiei si a parturitiei(nasterii),apare de regula la femelele cu gestatie falsa.

Rahitismul
Rahitismul Principala cauza a rahitismului la caine este carenta in vitamina D, ceea ce determina o absorbtie insuficienta a calciului in intestin, un nivel mai scazut al fosforului din sange si o insuficienta depunere a calciului in oase, respectiv o decalcifiere a oaselor, care devin moi.

Raia sarcoptica
Raia sarcoptica, boala afecteaza toate rasele si toate varstele de caini si apare mai frecvent iarna si primavara, indeosebi la cainii subnutriti, cu igiena deficitara, la femele aflate in lactatie sau gestante, precum si la cainii supusi corticoterapiei prelungite.

Displazia coxfemurala
Semnele bolii:afectiunea este osoasa si consta in faptul ca marginea cavitatii cotiloide a coxalului este prost formata, iar capul femural are tendinta mai mare sau mai mica de a iesi din articulatie. Se recunosc patru grade de displazie coxofemurala, care poate fi unilaterala sau , si mai grav, bilaterala.

Epilepsia
Epilepsia se caracterizeaza clinic prin accese de convulsii(contractii musculare destul de violente),insotite de pierderea cunostintei.
Catelul nostru, Lucky, un labrador auriu f cuminte, la a doua tinerete are 11 ani, a facut o boala careia nu reusim sa-i dam de capat.
Am fost la 3 medici veterinari, dar nu au gasit nici o solutie.
ce simptome?
-pe piele apar niste cojite- bube urat mirositoare, se scarpina, sangereaza. I-am facut analize, i-a luat lame de pe piele - nu sunt bacterii, se pare ca are sistemul imunitar scazut. Acum pare un catel jigarit.
i-am dat vitamine, antibiotice, spalat cu tot felul de solutii- nici un rezultat.
Aveti vreo idee? mentionez ca e catel de casa, afara doar se plimba 10 minute.
multumesc anticipat
Trebuie facut un set de analize complet care sa evidentieze starea ficatului. Trebuie instituit un regim alimentar hipoalergenic pana la identificarea cauzei acestei dermatite. Asadar un consult, eventual la un alt medic veterinar care sa ia in considerare acest aspect si sa instituie tratamentul cel mai bun in astfel de cazuri.
(28-03-2011 10:33 PM)SoulHealer a scris: [ -> ]Trebuie facut un set de analize complet care sa evidentieze starea ficatului. Trebuie instituit un regim alimentar hipoalergenic pana la identificarea cauzei acestei dermatite. Asadar un consult, eventual la un alt medic veterinar care sa ia in considerare acest aspect si sa instituie tratamentul cel mai bun in astfel de cazuri.

Multumesc, ti-as fi recunoscatoare daca ai putea sa-mi recomanzi un medic veterinar, desi ultimul a facut tot ce a putut - si hrana dietetica (vreo 3 sapt i-am dat muschi de vita cu piure de morcov si telina, de boabe diet nu mai spun!) si diverse medicatii. El spune ca ar fi ceva de la o glanda.
Ioana, iti recomand sa mergi la facultatea de medicina veterinara din Bucuresti, in Splai. Nu iti pot recomanda un anume specialist veterinar, cei cu care am fost la consult cu catelusa mea Betty fiind specializati in cardiologie canina. E bine ca pana la un diagnostic mai precis sa elimini carnea din alimentatia catelului tau. Fa-i un raclaj la facultate, sa nu aiba vreo microsporie si sa lase impresia ca ar avea o alergie la ceva anume. Foloseste o alifie de galbenele cu propolis pentru bubite si numai sampon dermatologic. Fereste-l de contactul cu iarba si praful de-afara
Sanatate!
URL de referinţă