Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Regim alimentar dupa operatie de pancreatita
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Sotul meu, in varsta de 53 de ani, a fost operat acum 2 luni de pancreatita acuta. Acum are si anus contra naturii. As dori un sfat pentru regimul aliment (alimente permise si nepermise). Va multumesc!
Ma surprinde aceasta intrebare! Nu i s-a indicat sotului Dvs., de catre chirurgul care l-a operat, un regim alimentar strict??!
In general dupa o operatie de pancreatita regimul alimentar va fi unul hiposodic, fara dulciuri concentrate (se pot coonsuma fructe, compoturi facute in casa cu putin zahar, prajituri de casa fara crema). Grasimile alimentare trebuie eliminate: carnea va fi slaba, piept de pui, peste slab sau carne de vita si in general mancarea va fi gatita fara ulei sau untura. Fara unt si telemea, doar branza de vaci proaspeta, iaurturi si lapte degresat. Prajelile de orice fel sunt interzise, totul se va manca fiert sau inabusit, la cuptor. Complet interzise: carnea de porc, pestele gras, carnea de pui grasa, tocaturile de orice fel, mezelurile, conservele din comert, in general alimentele procesate care contin conservanti, coloranti, potentiatori de aroma (binecunoscutele E-uri).
Sanatate sotului Dvs.
URL de referinţă