Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Medici care fac proceduri de Ablatie in Romania
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5
Si eu am primit o ofertă cu cinci zerouri de la ei pt ablatie tpsv.am vb cu o tipa gen agent telefonie mobila,care încearcă cu orice preț să te convinga, deși spui din capul locului că nu dispui de suma respectiva.o fi condițiile super,dar cred că cel mai important e rezultatul.
Sănătate tuturor si curaj pt ablatie!
(22-08-2016 05:33 PM)edy a scris: [ -> ]Si eu am primit o ofertă cu cinci zerouri de la ei pt ablatie tpsv.

Cinci zerouri inseamna peste 100,000 euro. Cred totusi ca erau trei zerouri, ca doar nu ti-au dat pret peste 10,000 euro.
Scuze,nu am fost atent.suma era cu patru zerouri si era în lei.
Bună ziua.
Tocmai am făcut o ablație reușită la Spitalul de Recuperare din Cluj. Iată povestea:

Expozițiune: Am suferit de tahicardie din adolescență, cu episoade rare în acea perioadă. Între 20 și 35 de ani nu am făcut decât 2-3 episoade, pe toată perioada, neplăcute, dar, dată fiind raritatea lor, nu le-am prea băgat în seamă. Din 2010 am început să fac constat crize, o dată la 2-4 luni, cu puls între 180 și 200/ minut. Diagnostic: Tahicardie Paroxistică Supraventriculară (TPSV) cu complexe largi.

Desfășurarea acțiunii: Câteva crize au fost de scurtă durată, sub 15 secunde cu stopare de la sine, dar majoritatea au necesitat tratament la urgențe. Ca norocul, stau în Cluj, unde echipa de urgențe de la Institutul Inimii este mai mult decât ireproșabilă. . E important de spus că m-am prezentat la Institutul Inimii, camera de urgență, și nu la UPU.

Cel mai des m-am dus la urgență cu taxi sau cu mașina mea, de câteva ori am chemat ambulanța, dar ultima variantă a fost pierdere de vreme, deoarece protocolul le impune celor de pe ambulanță să încerce să te scoată din criză, dar în cazul meu nu se putea cu medicația pe care o au la dispoziție. În nenumărate rânduri, medicii rezidenți sau asistenții de Institutul Inimii au pus la bătaie Adenozină din stocurile personale, ca să mă scoată din tahicardie.

Câteodată nu se reușea stoparea crizei prin administrarea Adenozinei, așa că a trebuit să fac Propafenonă. O singură dată a durat mai mult de două ore toată procedura, când am rămas în tahicardie până a doua zi dimineața (crizele apăreau cel mai frecvent seara, după 22.00). Au fost însă și cazuri în care în 15 minute, după prima doză de Adenozină, eram ok și puteam să plec.

Încă o dată, tot respectul pentru medicii de gardă, dar mai ales pentru rezidenții și asistenții de la urgențele Institutului Inimii „Niculae Stăncioiu” și urarea străveche ardelenească: „Dumnezo vă-mburde-n raiu”.

Cu tahicardia mea am ajuns și prin alte spitale, fiindcă am o meserie care presupune să călătoresc mult. Exemplific: la Buzău, Spitalul Județean de Urgență, nu aveau niciun medicament și nicio altă soluție de a stopa criza decât șocul electric sau injectarea de Cordarone, care își face efectul în 24 de ore. Am optat pentru șoc. Nu doresc nimănui să ajungă la spitalul din Buzău, unde sala de triere a pacienților seamănă cu anticamera unui lagăr - asta era la nivelul anului 2015, februarie. În schimb, vreau să remarc și aici empatia și solicitudinea personalului, după triaj. Alt exemplu: Timișoara, unde am sunat la 112 și am solicitat să nu fiu dus la UPU ci la Institutul de Cardiologie, unde am fost preluat și tratat de echipa de gradă de parcă eram în filmele americane cu medici. Nici nu credeam că există asemenea spitale în România. Au vrut să mă țină 24 de ore la monitorizare, a trebuit să mă externez la cerere și aproape să fug din spital. Dotările da la TM par superioare celor de la Cluj, personalul extrem de amabil și profi, dar parcă cei de la Cluj păreau mai în temă - e o apreciere strict subiectivă. Alt exemplu: în Turcia, m făcut criză când eram cazat la un hotel de 5 stele, am apelat la cabinetul medical al hotelului, care m-a transferat la un spital privat din Izmir, unde nu aveau niciun medicament. Au crezut probabil că sunt vreun mahăr, deși eu eram acolo într-o delegație, nu pe banii mei. În fine, după 3 ore de chin, un medic adus noaptea de acasă m-a scos din criză prin masarea carotidei (singura dată când am ieșit astfel din tahicardie), după 10-15 încercări. La plecare din spital mi-au înmânat o notă de plată de 1000 de euro; în jur de 300 de euro un EKG (2 în total), și tot cam 300 onorariul medicului. Deci, dacă faceți tahicardie în Turcia fiți expliciți și cereți să fiți duși la spital PUBLIC, altfel, veți fi jefuiți la drumul mare.

Intriga: Acum să trecem la lucrurile importante. În octombrie 2016 am fost la consult în privat la dr. Radu Roșu, cu intenția de a face ablație. Consultul a durat 10 minute și a costat echivalentul a 50 de euro. Am fost programat pentru ablație la Spitalul de Recuperare pentru februarie 2017. Până la internare, am mai făcut trei crize, două au necesitat deplasarea la Institutul Inimii, una a fost cu ieșire spontană, după 10-15 secunde.

Punctul culminant: M-am internat, mi s-a făcut în prima zi o ecografie la inimă, apoi a venit weekendul, când practic am lâncezit în spital fără niciun sens, luni am intrat la intervenție. Pregătirea a durat o oră, iar intervenția propriu-zisă, cam 2 ore, deoarece calea care trebuia ablatată era destul de ascunsă. Studiul pentru a determina unde se petrece anomalia a durat cam 30 de minute, iar procedurile de ablație, restul. Încerc să fac estimările cât mai corecte, dar, în sala de intervenție, timpul curge altfel pentru pacient.

Revenind, fiindcă anomalia era pe partea stângă a inimii, a fost necesară itroducerea cateterelor pe artera femurală, nu doar pe venă, prin aceasta făcându-se doar studiul. Doctorul Roșu, care manipula cateterele, era ajutat de alți doi dcotori, dintr-o cameră alăturată, cu care confrunta parametrii și imaginile de pe ecrane. Ca să rezum, a fost ca un joc de tip „cald”, „mai cald”, „fierbinte”, până au găsit locul căii greșite, asupra căreia s-a făcut ablația cu radiofrecvență. Doctorul a mai executat și alte tiruri cu radiofrecvență, în alte zone, pe parcursul procesului de detectare a locului anomaliei. La unele, am simțit o arsură în piept, la altele nimic. Era ceva suprarealist să văd pe monitor că am 3-4 cabluri în inimă happy

Întreaga procedură se face în tahicardie indusă, ceea ce e relativ neplăcut. După realizarea ablației, se face o probă a reușitei. În acest scop, mi s-a administrat un betablocant și apoi mi-a fost indusă tahicardia din nou, pentru a vedea dacă ea persistă, după oprirea inducției. Nu a persistat. Atunci, am văzut pe ecranul unde îmi apărea numele și concluzia: „ablație reușită”. A urmat pansarea, care s-a dovedit cea mai dureroasă procedură, din cauza compresiei care se face asupra arterei. Dar deja nu mai conta.

Deznodământul: După două zile am ajuns acasă. Mă simt excelent. Peste trei luni mă duc la consult.

Morala: Vreau să subliniez că pe tot parcursul internării nu am dat absolut niciun ban la nimeni din spital (nu dau șpagă din principiu), dar am fost tratat corect, profesional și chiar cu amabilitate, mai ales de medicii rezidenți. Dr. Radu Roșu este un profesionist de cel mai înalt nivel.
Sa fie intr-un ceas bun si sa ramai in sinusal!

Zic sa vorbeasca si aia mai priceputi, dar eu pana acum nu am auzit de intrare pe artera femurala sau de pansament pe artera.
Cum îți dai seama in 10-15 secunde ce fel de aritmie este?
Din punctul de vederea al simţirii efectelor există două feluri de pacienţi cu aritmii: unii simptomatici şi alţii asimptomatici. Primii simt şi aritmia, dar şi alte probleme ce le creează. Ceilalţi nu simt nimic, poate doar ceva palpitaţii. De obicei primii pot sesiza şi ce se întâmplă cu ritmul lor cardiac. Dar uneori 15 secunde nu sunt de ajuns să poţi decela între tipurile de aritmii, mai ales dacă eşti predispus să faci de diverse tipuri (FiA, flutter etc.)
Cu ce citesc de la time imi imi fac si eu curaj spre ablatie. De 1 an jumatate ma chinuie extrasistolele in fiecare zi aproape permanent. Sanatate maxima
Ai indicaţie pentru aşa ceva?
Am fost la d-nul Dr. Ivaninca, mi-a dat tratament cu antiaritmice pentru 6luni dar fara nici un rezultat. Cum ma opresc din medicamente la 8 ore revin extrasistolele si iar e rau. Ultima oara in Ianuarie d-nul dr. mi-a propos ablatia si am zis ca mai astept si stau pe tratament dar nu ajung nicaieri asa
Pagini: 1 2 3 4 5
URL de referinţă