Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Presiune intracraniana
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna ziua! De ceva timp ma confrunt cu o presiune la nivelul capului, care da o senzatie pulsatila, ca si cum vuieste sangele si in acelasi timp simt niste trosnituri in urechi. Uneori pulsatiile sunt atat de puternice ca simt intepaturi in ochi.
Am facut o encefalograma mai demult si pe baza ei neurologul mi-a spus ca nu am nimic, ca totul e de la stres si posibil de la cervicale. Mie insa presiunea asta nu mi-a trecut nici cu calmante, cu nimic, iar acum ca trebuie sa plec in vacanta si ma intreb daca o sa aiba vreo complicatie la zborul cu avionul. E posibil?
Care este tensiunea arteriala? Varsta, greutatea, inaltimea, factorii de stres? Un set complet de analize ar fi util.
Tensiunea mereu o am mica 9/6-10/6, pulsul mai creste cateodata pana pe la 130
21 de ani, 51 de kg, 1,63 inaltime...factorii de stres nu sunt decat grijile zilnice
Mentionez ca valorile calciului si magneziului le am scazute chiar si dupa tratament
Pe langa aceasta presiune, uneori ma mai confrunt si ameteli, greata si senzatii de musculite in ochi, nu stiu daca au neaparat legatura.
Ca si Mg sunt minerale esentiale pentru organism. Un nivel scazut determina aparitia spasmofiliei ale carei manifestari sunt intr-o paleta atat de larga incat numai enumerarea lor ne uimeste! Prin urmare, este esential sa fie aduse la un nivel plasmatic satisfacator, fie prin suplimente asimilabile, fie prin aport de legume si fructe, de sucuri naturale de fructe si legume. Mai mult ca sigur ca si episoadele de tahicardie de-aici pleaca.
Deci n-ar fi nicio problema de genul unui atac cerebral? Pe mine asta ma inspaimanta, pentru ca simptomele sunt asemanatoare, la ce am citit pe net.
Multumesc frumos pentru raspunsuri!
URL de referinţă