Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: hemoglobina glicozilata
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
buna ziua mama mea este bolanava de diabet zaharat tip1 insulino dependendent si de ceva tipm are niste simptome mai ciudate greata varsaturi mancarimi la nivelul mainilor si diaree.sia facut un set de analize iar hemoglobinaglucozilata ia iesit dubla fata de nivelul normal .care ar putea fi cauza?si cu ce medic de la spitalul cantacuzino ar trebui sa ia legatura pentru niste investigatii mai amanuntite in acest sens?va multumesc astept raspuns
La o valoare a Hb1Ac peste 7% diabetul nu este tinut sub control si prin urmare se impune o revizuire a tratamentului si regimului alimentar. Nu cunosc niciun medic de la Cantacuzino, dar banuiesc ca orice medic specialist in boli de nutritie si si metabolism o poate consulta.
Sanatate, mamei Dvs.
mama dvs. nu a făcut niciodată hemoglobina glicată? Dublu înseamnă cel puțin 14. Asta înseamnă un dezechilibru metabolic mare. Chiar dacă face insulină nu înseamnă că toate problemele s-au rezolvat. O hemoglobină glicată mare înseamnă glicemii mari în ultimele 3 luni. Înseamnă că insulina nu este dozată în funcție de cît mănâncă. Ori cantitatea de insulină e mai mare decât nr. hidraților și face hipo între mese și trebuie să mănânce, ori face prea puțină insulină pt.cât mănâncă. Și eu am avut aceeași problemă și am luptat mult cu mine însămi ca să obțin o HbA1c bună. Acum fac 4-6 ui Apidra dimineața la 22 HC, 8-10 ui la prânz cam la 30HC sau 12-14 ui la 42 HC iar seara 30ui Lantus la o glicemie de 160-170 iar dimineața am 114, 110, oricum sub 120.
URL de referinţă