Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: accident cu trei coaste rupte
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
pe data de 04.06.20113 am suferit un accident (nu auto) cu urmatorul diagnostic :traumatism toracic forte, fracturi costale multiple dreapta, insuficienta respiratorie, pneumothoraxdreapta sufocant. s-a facut o interventie chirurgicala de urgenta practicandu-se pleurostomiedreapta cu evacuare de aer sub presiune si practicarea de incizii cutanate de drenaj al emfizemului. la 24 ore de la operatie, in urma unei miscari mai bruste apare o durere brusca in hemitoracele drept urmat de exteriorizarea pe TD de sange -hemothorax, cu debit initial de 100 ml, ulterior stabilizat la 300 ml/24 ore si zilele urmatoare in scadere pana la 50ml/24 ore. dupa 10 zile se suprima pleurostoma. evolutie favorabila controlata radiologic. se externeaza vindecat chirurgical, in curs de consolidare a fracturilor costale. mentionex ca sant trei coaste rupte, 7, 8, 9 pe partea dreapta. ( citat de pe biletul de iesire spital). ca evolutie de vindecare a rupturii coastelor eu o consider favorabila. problema care apare in mod frecvent este aparitia zilnica a unei temperaturi cuprinsa intre 37, 6 si 37, 9 grade celsius, cu preponderenta in a doua parte a zilei, urmata de episoade de transpiratie abundenta exagerata. la 7 zile am fost la control si doctorul mi-a dat urmatoarele medicamente:augumentin 875 mg 1la 12 ore, ciprofloxacina 500 mg 1/12 ore si metronidazol 250 mg 1 la 6 ore. dupa 2 zile si jumatate inca simptomele descrise mai sus persista. este un lucru normal aceasta temperatura sau este ceva in neregula, aparitia acestor stari febrile urmate de episoade de transpiratie abundenta? va multumesc pentru rabdare si raspunsuri! cu stima octav lazar
E greu de spus ce poate fi fara niste analize complete de sange. Banuiesc ca ele au fost facute si inainte si dupa eliminarea pleurostomei. Cu siguranta plamanul a fost traumatizat destul de puternic si pana la refacerea completa a tesuturilor sale este posibil sa persiste aceasta stare subfebrila. Banuiesc ca a existat tratament antibiotic intravenos anterior. Ar trebui sa va vada un pneumolog care sa reevalueze statusul pulmonar si asa cum spuneam un set de analize din care sa rezulte un eventual proces infectios ce provoaca starea subfebrila. Mai poate fi si rezultatul unor dezechilibre produse de pierderea de sange.
Multa sanatate.
(24-06-2013 05:11 PM)SoulHealer a scris: [ -> ]E greu de spus ce poate fi fara niste analize complete de sange. Banuiesc ca ele au fost facute si inainte si dupa eliminarea pleurostomei. Cu siguranta plamanul a fost traumatizat destul de puternic si pana la refacerea completa a tesuturilor sale este posibil sa persiste aceasta stare subfebrila. Banuiesc ca a existat tratament antibiotic intravenos anterior. Ar trebui sa va vada un pneumolog care sa reevalueze statusul pulmonar si asa cum spuneam un set de analize din care sa rezulte un eventual proces infectios ce provoaca starea subfebrila. Mai poate fi si rezultatul unor dezechilibre produse de pierderea de sange.
Multa sanatate.
va multumesc mult pentru raspuns .
URL de referinţă