Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Este posibil ca organismul sa nu mai poata primi insulina?!
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna ziua, tatal meu, in varsta de 59 de ani, este alcoolic de peste 30 de ani si pe langa faptul ca e suspect de ciroza, are si hiperglicemie, pancreasul nu mai poate produce insulina si trebuie sa-si injecteze o doza zilnica de 0.4 ml, dar in urma ultimului consult medical de specialitate i s-a spus ca organismul nu mai poate sa primeasca insulina si este dependent de ea - exista aceasta posibilitate?!
Ideea este ca a mers singur la medic si nu stiu daca sa-l cred sau nu. Este foarte depresiv, chiar daca am avut nenumarate discutii cu el de-a lungul timpului, nu mi-a spus niciodata ce are pe suflet si poate ca l-au ajutat pe moment, dar dupa o scurta perioada, ramane cu gandurile lui negative (eu locuiesc in alt oras si ma duc atunci cand pot) si refuza ideea ca trebuie sa-si asume anumite lucruri si nu-si doreste sa mai traiasca (asta de mai bine de 15 ani, dar problema s-a agravat in timp), iar acum mi-a spus ca trebuie sa ma pregatesc ca se duce si nu stiu ce sa fac, ma gandesc ca poate nu e adevarat si ca de fapt nu mai vrea sa lupte cu viata.
Ar fi bine sa mai consulte alt medic?
Multumesc anticipat pt. raspunsuri si sugestii.
Imi pare rau ca tatal tau se confrunta cu probleme atat de serioase de sanatate. In conditiile in care are nevoie de un tratament serios pentru afectiunile pe care le-ai enumerat, starea ficatului este estentiala pentru eficienta tratamantului. Prin urmare, trebuie facute analize si investigatii amanuntite legate de ficat si pancreas. In acelasi timp, o depresie netratata poate sa ameninte succesul terapeutic adresat celorlalte afectiuni. Acestea sunt cele doua directii in care trebuie orientate investigatiile si tratamentul. Ar fi bine ca in aceste momente, cineva sa fie alaturi de el, pentru a-l incuraja, pentru a-l ajuta sa depaseasca aceasta stare depresiva periculoasa. Iti sugerez o internare intr-un spital sau sanatoriu, in care pe langa masurile de dezintoxicare alcoolica sa poata urma si tratamentul antidepresiv si sa poata fi consultat si de un specialist in boli de nutritie si metabolism.
Multa sanatate tatalui tau.
URL de referinţă