Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: tpsv,extrasistole
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2
am facut ablatie in martie 2009 ptr tp atriala ectopica periostala; dupa un an am inceput sa am f multe extrasistole+1 criza de tpsv d 15 min+4-5 crize de tpsv de cateva sec. am fost monitorizat holter pe 26.04.2010. citez de pe fisa holter:108676 batai inima;rata medie fc 81;min fc 53; max fc 143; 1095 extrasist atriale; 6 extrasist ventriculare; 1 segm tpsv; 3 segm tahic sv, 29 afib(?). mentionez ca in ziua respectiva m-am simtit relativ bine. dr mi-a dat 2 rhytmonorm pe zi, dar am in continuare extrasistole mai multe decat at cand am fost monitorizat. ce sa fac pana luni, cand am programare la dr grecu? am inceput sa am extrasistole de pe la ora 15, la 19 am luat rhytmonorm, iar acum, la 20, inca am extrasistole ff multe.help??
Doar pentru extrasistole nu prea ai ce sa faci si, in principiu, nici nu e cazul. Daca, totusi, sunt extrem de multe si te simti foarte rau mergi la Camera de Garda. Desi, din rezultatele holter, nu pari sa ai chiar asa de multe. 1095 de extra sunt destul de multe cat sa necesite atentie si sa trebuiasca sa faci ceva pentru ele, dar nu sunt suficient de multe incat sa reprezinte o problema si sa te simti chiar asa de rau.
Buna armmdt ,
Am fost astazi la d-nul V cu rezultatul la ultimul holter . Mi-a facut si o ecografie si o ecg pe care le postez . Nu am inteles prea bine care e cauza extrasistolelor , mi-a mai recomandat un test de efort si un holter peste o luna . Mi-a recomandat de 2 ori /zi betalok 50 mg. Sper ca data viitoare sa inteleg mai mult despre ce mi se intampla . Oricum am inteles clar ca nu mai apare nimic din fostul wpw ablatat . Poti sa te uiti putin pe atasament si sa-mi spui si mie ce crezi , asa , pe intelesul meu ? La sfarsitul lunii plec intr-o vacanta in Spania si nu vreau sa stau cu frica ca mi se poate intampla ceva urat .
Vio, holterul arata bine, structural inima este in regula.
Singura problema ar fi ca ai unele extrasistole atriale. Sunt si cateva ventriculare, dar complet nesemnificative ca numar. Nici cele atriale nu sunt foarte multe, dar suficiente cat sa trebuiasca sa le dai atentie.
Eu zic sa iei tratamentul prescris de dr. Vatasescu, sa faci cat mai multa miscare si sa te relaxezi.
Oricum poti sa pleci linistita in vacanta, nu are ce sa ti se intample de la cateva extrasistole atriale.
Buna tuturor.
Armmdt, am si eu cateva nelamuriri. Mi-am pus un holter si, fata de cel de acum doi ani, au aparut ceva modificari. Acum doi ani au fost 0 cuplete, atat la evenimentele ventriculare si supraventriculare, acum sunt 11 cuplete - evenimente ventriculare, respectiv 14 cuplete supraventriculare.
O alta modificare, un episod de tahicardie paroxismala.
Nu stiu daca are vreo importanta, s-a intamplat in intervalul orar 8-9 dimineata (cu cea mai multa "activitate"), interval in care au existat si QRS : 3, SVE: 2, CPL: 2.

Poti sa ma lamuresti cu ce se mananca aceste cuplete si ce implicatie are episodul de tahicardie paroxismala?


In rest e cam tot pe acolo...
- 18.735 extrasistole ventriculare (18,12%) fata de 20.915 (18,65%) acum doi ani;
- 35 extrasistole supraventriculare fata de 65 acum doi ani;
- evenimente ventriculare bigeminate, 59 fata de 49 acum doi ani;
Inca nu am interpretarea rezultatelor...
Multumesc
Nu cred ca au nici o importanta cupletele, sunt prea putine, important e ca ai foarte multe extrasistole ventriculare. Cele supraventriculare sunt neglijabile.
Episodul de TPSV ar insemna ca ai un circuit electric capabil sa sustina o astfel de tahicardie. Asta pe langa extrasistolele ventriculare. De aceea se impune un studiu electrofiziologic, pentru a vedea daca acea tahicardie paroxistica supraventriculara se poate declansa si, daca da, se va si ablata.
Asta daca nu intra si Iasiul in greva generala... Eu sper sa apuc sa fac macar studiul cu Dr. Grecu...
Buna!
Am facut ablatie in ianuarie 2010 la dr Vatasescu, si de atunci nu am avut probleme deosebite, foarte rar cate o extrasistola,dar ieri,in timpul serviciului am avut extrasistole aproape toata dupamiaza.Sunt reprezentant vanzari la o firma de cosmetice,si eram intr-o farmacie unde verificam rafturile de produse,si am stat mult timp in pozitia ghemuit.Cand m-am ridicat in picioare, s-a declansat un inceput de tpsv,sau nu stiu ce-a fost,oricum au fost bataile de inima pe care le aveam in tpsv.S-au oprit dupa cateva secunde.Si plus extrasistolele pe care , ti-am spus, le-am facut aproape toata dupamiaza.Oricum,ma panichez foarte repede,si in curind va trebui sa plec la munte, in 2 saptamani la un team building, si mie mi-e frica sa plec din bucuresti fara sotul meu.Crezi ca a revenit tpsv-ul?
Nu, au fost niste extrasistole declansate pe fond vegetativ din cauza sederii indelungate in respectiva pozitie.
in ce consta studiul electrofiziplogic ? pot sa inlocuiesc rytmonormul cu corlentorul?
Pagini: 1 2
URL de referinţă