Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Oftalmologie
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Salut! am 17 ani si am o problema la ochi. Port ochelari de aproximativ 4 ani si momentan am +0, 25 si +0, 50 . Am in jurul ochilor mici umflaturi care sunt mai accentuate dimineata si pe timpul zilei se diminueaza dar nu complet, am fost la oftalmolog si mi-a zis ca am conjunctivita, mi-a dat un tratament pe care l-am urmat si au trecut 2luni de cand am terminat tratamentul si nu se observa nicio schimbare. Mai mult cand privesc ceva cu o lumina mai puternica observ in campul vizual cateva puncte mici (pete), oftalmologul mi-a zis ca aceste pete au aparut pt ca mi s-au micsorat dioptriile dar de 4 luni de cand am schimbat lentilele nu au disparut. Ce mi-ati recomanda ?
Adrian, daca acum ai dioptriile mentionate, acum 4 ani cat ai avut?? Cate ore petreci zilnic, la calculator? Ochelarii, sunt pentru vederea de-aproape? Cand ai conjunctivita se vede si cu ochiul liber cum arata conjunctiva, usor injectata, plina de vase de sange. Trebuie sa verifici daca ochelarii au fost realizati cum trebuie, masurandu-i la un alt laborator de optica (dioptrii si distanta interpupilara) Ai obiceiul sa adormi cu ochelarii pe ochi? De multe ori, umflaturile de sub ochi se datoreaza presiunii exercitate de marginea inferioara a ramelor. Legat de petele pe care le observi in campul vizual pot fi rezultatul unei fotofobii, al unei hipoglicemii tranzitorii in caz ca la controlul la care ai fost examinarea fundului de ochi nu a relevat o problema retiniana.
Acum 4 ani am avut -0,5 si -0,75 . Zilnic petrec in fata calculatorului 2,3 ore si ochelarii ii port aproape toata ziua . Ce control mi-ai recomanda ?(tinand cont si de petele care imi apar in campul vizual )
Un examen de fund de ochi facut profesionist, cu atropina inainte de examinare. O reevaluare a dioptriilor facuta dimineata, dupa ce ai luat o masa consistenta pentru ca glicemia sa fie ok si ochii odihniti.
Succes!
Multumesc !! happy
URL de referinţă