Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Ocluzie intestinala
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna seara! Ma numesc Roxana si am 21 de ani. As avea nevoie de niste sfaturi in legatura cu mica mea problema. Anul acesta in februarie am fost operata de ocluzie intestinala . Dupa o saptama de la operatie am fost externata. La 2-3 zile dupa ce am ajuns acasa mi sa facut rau si am avut varsaturi , moment in care sau rupt cusaturile si mi sa deschis operatia si am facut un abces. Urmatoarea zi am mers la doctor in ideea de a-mi scoate firele dar aparand aceasta problema a urmat o saptama de pansmente zilnice cu betadina si apa oxigenata pentru a putea fi inlaturat abcesul. La inceputul lunii Martie am fost internata din nou pentru o sutura secundara si dupa 2 zile am fost externata dar am continuat cu vizita la doctor pentru pansamente zilnice timp de 2 saptamani cu betadina, apa oxigenata si acid boric deoarece rana nu se vindeca. La sfarsitul celor 2 saptamani rana arata bine , se formase crusta deci se inchisese destul de bine. Problema este ca de 2 zile am inceput sa am dureri in partea dreapta chiar langa operatie si as vrea sa stiu de la ce ar putea sa fie. Ma doare mai tare cand imi fortez abdomenul de exemplu cand rad sau stranut.
Cred ca asta e rezultatul afectarii tesutului din zona operatiei. Muschii si nervii sunt lezati si au nevoie de un timp de refacere. Mergi la medic pentru o ecografie si eventual un tratament, pentru restabilirea functiilor muschilor si nervilor locali. O perioada trebuie sa te feresti de ridicarea unor greutati, flexiuni ale trunchiului prea accentuate si probabil ca tusea rasul, miscarile bruste de rasucire sau aplecare iti vor mai produce o vreme, dureri. Operatia a fost laparoscopica, banuiesc.
(06-04-2013 09:35 PM)SoulHealer a scris: [ -> ]Cred ca asta e rezultatul afectarii tesutului din zona operatiei. Muschii si nervii sunt lezati si au nevoie de un timp de refacere. Mergi la medic pentru o ecografie si eventual un tratament, pentru restabilirea functiilor muschilor si nervilor locali. O perioada trebuie sa te feresti de ridicarea unor greutati, flexiuni ale trunchiului prea accentuate si probabil ca tusea rasul, miscarile bruste de rasucire sau aplecare iti vor mai produce o vreme, dureri. Operatia a fost laparoscopica, banuiesc.

Operatia nu a fost laparoscopica deoarece in urma cu 4 ani am mai fost operata de urgenta de chist ovarian rupt. Taietura a fost in acelasi loc. Mi s-a explicat ca din cauza aderentelor s-a produs ocluzia intestinala deoarece am avut sange in abdomen la operatia de chist. Mentionez ca am ovare polichistice , daca are vreo legatura.
Nu, nu cred ca are legatura cu ovarele, dar are legatura cu operatia anterioara in sensul ca tesutul local a suferit, firesc in urma a doua interventii chirurgicale si prin urmare se va reface mai greu. Oricum, dupa refacere, va trebui sa tii sub atenta supraveghere ovarele pentru a nu se mai repeta problema de acum 4 ani. Daca esti supraponderala trebuie sa iei masuri de reducere a greutatii corporale printr-o dieta adecvata. Nu in ultimul rand, supravegherea valorilor hormonilor estrogeni este si ea importanta.
(06-04-2013 09:53 PM)SoulHealer a scris: [ -> ]Nu, nu cred ca are legatura cu ovarele, dar are legatura cu operatia anterioara in sensul ca tesutul local a suferit, firesc in urma a doua interventii chirurgicale si prin urmare se va reface mai greu. Oricum, dupa refacere, va trebui sa tii sub atenta supraveghere ovarele pentru a nu se mai repeta problema de acum 4 ani. Daca esti supraponderala trebuie sa iei masuri de reducere a greutatii corporale printr-o dieta adecvata. Nu in ultimul rand, supravegherea valorilor hormonilor estrogeni este si ea importanta.

Nu sunt supraponderala...deloc. Am 43 de kg. Pentru problemele ovariene am urmat din 2009 , imediat dupa operatia de chist, tratament contraceptiv cu Yasmine pentru reglarea menstruatiei dar am tot avut probleme, dureri si inflamatii. Le-am oprit cand am inceput sa am sangerari abundente peste pastile la care medicul ginecolog mia prescris tratament cu Ergomet si Fitomenadion si mi-a schimbat Yasmine cu Karissa dar nu prea m-a ajutat...chiar in timpul tratamentului cu primul blister s-a intamplat si problema cu ocluzia intestinala. Eu lucrez in fabrica, am o saptama de cand am incepu sa nerg din nou la lucru si uneori mai am de ridicat cutii....dar medicul mia spus ca pot ridica pana in 7 kg. Mi-e teama sa nu se fi deschis operatia in interior, este posibil?
Nu cred. Daca ar fi asa ai fi avut sange in scaun, dureri mai mari probabil. Mergi la un control , o ecografie. Medicul care te-a operat este cel mai in masura sa-ti spuna cum sa procedezi in continuare, dar tot atat de bine ai putea sa mergi pentru o a doua opinie la un alt medic.
Multa sanatate!
URL de referinţă