Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Cancer ovarian
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna ziua. Fiti va rog amabila si raspundeti-mi la urmatoarele 2 intrebari:

1. Cu cat timp mai inainte de pronuntarea rezultatului histopatologic prezentat mai jos, a aparut initial in corp boala canceroasa, provenienta fiind ovariana ?

Elemente generale continute de rezultatul histopatologic: Stadializarea FIGO: III C metastaze peritoneale in afara pelvisului cu marime peste 2 cm. Multumesc frumos,2. Va rog frumos sa-mi spuneti referitor la urmatorea schema de tratament, daca este vorba despre o doza mai mare de citostatic administrat decat cea prevazuta in protocol (ori de cea stabilita de producatorul citostaticului) pentru 4 serii.
Anume: Monochimioterapie (linia 2) pentru cancerul ovarian, cu HYCAMTIN, 4 serii, cu urmatoarea distributie:
Primele doua serii, cate 2 mg. zilnic, timp de 3 zile consecutive, urmate de 2 zile in care se face injectie cu Neupogen.
Urmatoarele doua serii, cate 1,5 mg. zilnic, timp de 5 zile consecutive, apoi 2 zile - administrare Neupogen (solutie injectabila). Asadar, cantitatea de citostatic totala (HYCAMTIN) are urmatoarea distributie pe cele 4 serii: 6 mg. - 6 mg. - 7,5 mg. - 7,5 mg. Multumesc foarte mult.
1. Stadiul bolii este destul de avansat.
Cancerul ovarian este o afectiune foarte parsiva, se depisteaza tardiv deoarece pacienta nu are o simptomatologie specifica.Boala are o evolutie rapida din momentul cand e diagnosticata.
Nu iti poate spune nimeni cu precizie cu cat timp in urma a debutat boala, depinde si de cauzele care au produs-o, de exemplu factorii de crestere ai celulelor epiteliale ovariene, factorii hormonali, anomaliile cromozomiale (daca pacienta are mutatii ale ADN inseamna ca are un risc crescut de cancer ovarian datorat si istoricului familial).

2. In ceea ce priveste schema de tratament nu ne putem permite, ca mai ales pe internet, sa judecam hotararea unui medic care este in specialitate, care cunoaste pacienta, (manifestarile clinice si examenul obiectiv) precum si raspunsul si evolutia in urma tratamentului.
Am intrebat acest lucru (a 2-a intrebare), stimata doamna doctor, intrucat dupa ce a crescut doza (dupa cea de-a treia serie) starea pacientei s-a agravat brusc si vizibil, in sensul ca a intervenit o constipatie... mai mult decat cronica, pacienta nu mai are pofta de mancare si acuza o stare de rau general, toate aceste simptome persistand. Dilema este daca in aceste conditii, nu ar fi mai indicat sa nu mai fie supusa si celorlalte doua serii, sau cel putin sa se revina la doza initiala. Mentionez ca la pacienta in speta, nu s-au manifestat efectele secundare ale citostaticelor, nici pe parcursul tratamentului PCT (6 serii Sindaxel si Carboplatin) si nici dupa primele doua serii MCT cu HYCAMTIN.
Pacienta in cauza, inainte de debutul tratamentului de linia a 2-a, avea 67 kg. si 1,59 m. inaltime.
Multumesc inca o data doamna!
URL de referinţă