Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Iridociclita
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna ziua. Sotul meu a fost diagnosticat cu iridociclita subacuta in urma cu 3 sapatamani. In prima sapatamana a urmat doar tratament cu picaturi (TobraDex, Tropicamida si Flumetol). Pentru ca nu s-a imbunatatit starea, a fost intenat la oftalmologie si i s-au facut investigatii: radiografie dentara, radiografia sinusurilor (ambele fara probleme) si analize de sange unde VSH-ul a iesit putin marit, dar analizele inflatorii au iesit in limite normale. A facut tratament cu de dexametazona injectabil la 12 ore (4 zile), dupa care a trecut pe prednison, 8 pastile pe zi, timp de 5 zile, apoi descrescator. Acum a ajuns la 4 pastile pe zi, dar face recaderi, asa ca medicul a decis sa-i instituie tratament cu Cefort si sa-i creasca din nou doza de Prednison la 8 pastile pe zi. Sincer nu stiu ce sa mai facem. Medicul spune ca nu gaseste cauza afectiunii. Apreciez orice sfat in aceasta problema. Multumesc.
Trebuie cautata o cauza de natura infectioasa daca VSH-ul a fost deja gasit marit. Poate fi un proces infectios localizat oriunde in organism de natura bacteriana sau virala.
Printre cauzele posibile, o parazitoza, o leptospiroza, o infectie pulmonara sau urinara, o faringoamigdalita netratata cum trebuie. Prin urmare, trebuie sa faca o serie de investigatii de imunologie serica si antibiograme ale principalelor secretii, inclusiv o coprocultura.
Multa sanatate
URL de referinţă