Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: ajutor.interpretare analize la copil
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
va rog frumos spuneti si mie ce inseamna rezultatele nr. leucocite 18.35 10^3/ul nr limfocite 11.3 10^3/ul %monocite 11.4% nr monocite 2.1 10^3/ul nr trombocite 655 10^3/ul sideremie 116 ug/dL.iar la frotiu sanguin scrie leucocitoza cu limfocitoza si monocitoza trombocitoza. va rog acceste valori sunt incercuite pe lista si nu stu daca sunt un motiv de alarmare.mentionez ca aceste analize au fost facute fetitei mele in varsata de un an si 7 luni.va multumesc mult.
Valorile respective sunt destul de mari si indica existenta unui focar de infectie in organism. In ce context ati facut aceste analize? Ce probleme are fetita Dvs? Oricum, trebuie sa mergeti neaparat la medicul pediatru pentru a identifica cauza acestor cresteri.
Sanatate.
aceste analize leam facut din cauza ca la un consult un medic mia spus ca i sea pare ca ar avea ficatul putin marit si un alt motiv ar mai fi pentru ca ea nu are pofta de mancare si e mai tot timpul agitata......nervoasa nu se odihneste bine.si mam gandit ca ar fi bine sa i le fac
Trebuie facute investigatii si analize suplimentare. O ecografie de abdomen , transaminaze, un examen coproparazitologic, un sumar de urina sunt analizele minime. E util si un exudat faringian stiut fiind ca zona gatului este sensibila la copii si oricand e posibila o infectie localizata in zona amigdalelor.
Multa sanatate fetitei Dvs.
iam facut si TGO si TGP si valorile sunt 42 U/L si respectiv 24 U/L
TGO este peste limita normala la un copil (34UI) si combinata cu impresia de ficat marit la palpare, ne face sa ne gandim la o eventuala hepatita. Asadar eco, analize specifice pentru depistarea hepatitelor de tip A, B sau C, sumar de urina, repetarea hemoleucogramei.
Sanatate.
multumesc pentru raspunsuri si promit ca o sa merg sai mai fac investigatii iar in cateva zile o sa revin cu raspunsul
buna ziua am revenit cu alte rezultatele la sumarul de urina ia iesit densitatea urinara1006 PH5.5 leucocite500/uL iar la sediment urinar frecvente leucocite absenta flora bacteriana rare celule epiteliale plate
E o analiza normala. Nu vad niciun motiv de ingrijorare.

P.S. O urocultura s-ar impune totusi. Coreland cu rezultatul analizelor anterioare, este posibil sa fie vorba de o infectie urinara. Trebuie exclusa deci aceasta posibilitate. Pana la elucidare sa consume multe lichide, apa plata, ceaiuri, sucuri naturale de fructe.
Sanatate
URL de referinţă