Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Comportament oscilant
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna ziua ,
As dori sa ma ajutati cu un sfat in ce priveste comportamentul unei persoane . Este vorba de o alternanta intre o stare in care comportamentul este relativ normal , cu anumite excese - sa le spun asa - de copilarisme , pentru ca in ziua urmatoare sa se schimbe radical , sa treaca la stari de nervozitate excesiva , nemultumit de toti si de toate . Aceasta din urma stare predomina ca durata intre 6-8 zile , dupa care revine la starea linistita pentru 3-4 zile si ... totul se reia . Aceste aspecte dureaza de vreo 20 de ani ! Este vorba de vreo afectiune psihica ?
Mentionez ca persoana in cauza a refuzat sistematic orice consult medical invocand faptul ca n-are nimic la cap . Va dati seama ca aceasta situatie creeaza permanent o stare de stres si nesiguranta in randul familiei .
As dori o parere , un sfat fata de cele aratate mai sus . Va multumesc !
Mai mult ca sigur este o tulburare de comportament care poate avea drept cauza printre altele:
- o boala organica
- boli psihice specifice minorilor nedepistate la timp si netratate
- o cauza genetica
- influenta unor factori de mediu
- particularitati ale personalitatii
Poate persoana respectiva a suferit o trauma psihica, a trecut printr-o depresie netratata, a suferit un traumatism cranian, a fost supusa unor frustrari permanente. Oricum, un consult de specialitate la un psihoterapeut cu experienta, se impune. Sigur, faptul ca se opune ideii unui consult medical este o problema. Trebuie sa incercati sa o convingeti folosindu-va de cineva cu cea mai mare influenta in viata ei, de un cerc de prieteni influenti. Totul trebuie facut cu tact, calm, fara a forta nota.
Sanatate.
URL de referinţă