Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: pastila uitata - urgent
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, intrucat nu mai pot dormi noaptea, si tocmai peste 2 saptamani voi sti sigur daca sunt insarcinata sau nu, intrucat atunci imi va veni ciclul.
Iau anticonceptionale Harmonet, iar in a doua saptamana de luat pastile, mai precis, pastila a 8-a am uitat-o ( pe 23 septembrie) Trebuia sa o iau sambata seara la 10 si mi-am adus aminte duminica dimineata la 9. Am luat pastila atunci. Duminica seara am avut contact sexual neprotejat cu ejaculare inauntru. Apoi am luat pastila la 10 seara, cum e normal ( deci au fost 2 in aceeasi zi.
Care sunt sansele de a ramane insarcinata? As dori un raspuns cat mai clar, intrucat de atunci tot citesc diverse siteuri si diverse pareri...
Daca am luat pastila uitata la un interval de 11 ore fata de ora normala exista vreo sansa minima de a fi insarcinata, tinand cont ca eram si la inceputul saptamanii a doua? Apoi... daca pastila am luat-o la 9 dimineata si contactul a fost in jur de 8 seara, este posibil ca totusi sa fiu protejata?
Nu prea inteleg cum actioneaza pastilele acestea. Eu am deja un an de luat pastile, este oare posibil ca efectul lor sa se duca in 11 ore?
Va rog un raspuns cat mai detaliat astfel incat sa fiu lamurita odata pentru totdeauna si sa scap de teama asta pe care o am....
Nimeni nu poate sa iti dea un raspuns sigur prin Internet. Dar de ce nu te duci tu la cea mai apropiata farmacie, cumperi un test de sarcina si in 5 minute stii raspunsul?
Pentru ca au trecut abia 9 zile, deci trebuie sa mai stau pe jar pana va fi un test de sarcina concludent....
Cand se utilizeaza anticonceptionalele, un lucru important de stiut este ca in cazul destul de frecvent intalnit al neadministrarii uneia sau chiar a doua pastile zilnice, nu trebuie facuta greseala de a le lua si pe cele uitate in aceeasi zi cu pastila curenta! Pur si simplu se iau cele din urma cate una pe zi decalandu-se evident intervalul de administrare pana in preajma ciclului. Intrebarile pe care le pui, sunt pur retorice, intrucat nu are nicio relevanta riscul in asemenea situatii. E ca si cum ai spune ca poti fi insarcinata mai mult sau mai putin! happy
Asadar, eu zic sa astepti cu incredere ciclul si sa lasi de-o parte temerile care nu te ajuta cu nimic.
Prospectul zice asa:

Dacă aţi uitat să luaţi o pilulă, urmaţi instrucţiunile de mai jos.
Dacă aţi uitat să luaţi un drajeu şi vă amintiţi cu cel mult 12 ore înainte de următoarea doză, luaţi imediat drajeul uitat. Luaţi drajeurile următoare la ora obişnuită. În mod normal, protecţia contraceptivă nu este redusă.
Dacă aţi uitat să luaţi un drajeu şi vă amintiţi cu mai mult de 12 ore întârziere, sau dacă aţi uitat să luaţi două sau mai multe drajeuri active, este posibil ca protecţia contraceptivă să fie redusă. Astfel, luaţi imediat doar ultimul drajeu pe care aţi uitat să îl luaţi. Lăsaţi în blister orice alte drajeuri pe care aţi uitat să le luaţi anterior şi respectaţi în continuare modul normal de administrare a drajeurilor chiar dacă acest lucru ar putea însemna să luaţi două drajeuri în aceeaşi zi.. În următoarele şapte zile trebuie să utilizaţi o metodă contraceptivă suplimentară, ca de exemplu prezervative.

Prin urmare, daca nu ar trecut 12 ore, poti lua 2 pastile in aceeasi zi. Pe mine ma interesa daca exista vreo posibilitate ca protectia sa se diminueze...
Si daca ar exista aceasta posibilitate, ce relevanta ar avea ea in ceea ce va priveste?! Sigur ca instructiunile de administrare difera de la producator la producator, inclusiv procedurile in caz de omisiune a administrarii. Dar niciun producator nu poate estima riscul in caz de neadministrare si chiar daca ar face-o ar fi inutil pentru ca aici discutam doar de o valoare: 100% siguranta! Orice alta valoare luam in discutie, o facem doar pentru confortul psihic al celor care intreaba, confort care va fi definitiv transat de un banal test de sarcina! happy
Pot face testul joi? Joi ar fi a 11-a zi de la contact.
Crina, te rog nu mai cita mesajul anterior, raspunde pur si simplu. Multumesc!
Testul trebuie facut de regula la doua saptamani de la contactul sexual sau, pentru a fi si mai precis, la o saptamana de la data intarzierii ciclului. Chiar si-asa, medicul ginecolog are ultimul cuvant in cazul unui test care a iesit pozitiv.
URL de referinţă