Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Prezumtie de Anhedonie
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
1. Carui specialist se recomanda a se adresa in acest caz, psihiatru, psihoterapeut, neurolog, neuropsiholog sau la care tip de doctor trebuie sa apelez intai ?

2. Cunoasteti sa existe tratament pentru aceasta afectiune responsabilia cu incapacitatea de a simti placere, de la cele mici, cotidiene pana la cele mari care altadata ar fi creat valuri de placere in creier ?


Multumesc
Da, exista tratament contra anhedoniei, bazat pe antidepresive de ultima generatie. Pentru maximizarea efectelor este necesara si psihoterapia cu un psiholog clinician, axat pe terapia cognitiv-comportamentala. Prin urmare, adreseaza-te unui psihiatru, respectiv psiholog.
O astfel de tulburare este, daca diagnosticul este corect si e pus de un psihoterapeut, rezultatul unui dezechilibru al receptorilor dopaminergici.
Anhedonia, poate fi rezultatul unei depresii netratate, a unei afectiuni neurologice sau psihice, consumului de amfetamine, dar poate fi si rezultatul unei oboseli accentuate. Multi oameni normali se confrunta cu asa ceva. Ea poate sa apara ca urmare a unei hiperprolactinemii, scaderi a nivelului testosteronului, medicatiei antidepresive. Trebuie deci sa iti faci cateva analize sub indrumarea unui medic. Daca ea este doar de natura sexuala in primul rand, trebuie sa consulti un psihoterapeut pentru a gasi o solutie. Uneori e nevoie de terapie de cuplu in astfel de cazuri. Asadar, cateva analize si un consult la un psihoterapeut pot lamuri cauza si evident, o pot elimina cu un tratament tintit.
Succes!
Multumesc pentru raspunsuri !

Intr-adevar, problema se manifesta impreuna si cu asa zisa Sexual Anhedonia - incapacitatea de a simti placere la orgasm sau o placere mult diminuata - care la randul ei reprezinta o manifestare a asa zisei Hypoactive Sexual Desire Disorder (dorinta sexuala hipoactiva) caracterizata de inexistenta libidoului, de nivel ridicat de prolactina si nivel scazut de testosteron !

Din ceea ce m-am informat aceste afectiuni si simptome sunt legate intre ele prin aceste disfunctii !

La momentul actual consider ca cea mai sigura cale de tratament ar fi atat consilierea psihologica cat si tratamentul medicamentos convenitonal (care are destul de multe efecte adverse ) si tratamentul alternativ - naturist.

Afectiunea si simptomele au aparut pe fondul depresiei de lunga durata netratate deci pare ca sunt implicati si neuromediatorii sau neurotransmitatorii Serotonina, Dopamina, Oxitocina, Noradrenalina, cel putin atat cat am reusit eu ca si profan sa identific pana acum.

Caut deci un specialist care sa fie specializat si experimentat pe tratarea acestor disfunctii si care sa inteleaga medical si social efectele acestor chimicale in rolul acestor simptome si deci a acestor afectiuni !

Deocamdata astea sunt rezultatele cercetarilor mele si tocmai de asta consider extrem de importanta specializarea terapeutului pe care trebuie sa il caut !
Laurentiu, din acest motiv ti-am si spus ca antidepresivele de ultima generatie sint solutia principala, stiind exact ca anhedonia este in majoritatea coplesitoare a cazurilor rezultatul depresiei profunde netratate, de natura sa afecteze in cele din urma toate palierele existentiale. Tratamentele naturiste sint pierdere de vreme, nu conduc la rezultate, nu regleaza nici secretiile hormonale, nici neurotransmitatorii.
Nu te lua dupa cretinismele ce abunda pe net, de genul: Elimina depresia in mod natural in 14 zile sau Recistiga-ti viata si bucuria de a trai in 20 de zile ori Gindeste pozitiv = maculatura infecta !
Mergi la psihiatru si psiholog, asta e solutia depresiei, implicit a anhedoniei !
Sigur. N-am pus botul niciodata la nicun produs minune, cu atat mai putin la medicamente minune.
(27-09-2012 11:09 PM)uliana a scris: [ -> ]Da, exista tratament contra anhedoniei, bazat pe antidepresive de ultima generatie.

Antidepresivele astea de ultima generatie de care vorbesti nu inhiba libidoul ?

Am citit mult despre aceasta trasatura a multora dintre ele...
Asta n-as putea sa-ti spun, stiut fiind ca fiecare pacient reactioneaza strict individualizat la un medicament: unuia ii merge exceptional cu doctoria X, iar altul nu-l suporta din varii motive. Problema trebuie discutata cu specialistul care din practica sa zilnica precis are pareri mult mai pertinente decit putem sa ne dam cu presupusul pe un forum. Oricum, noi nu facem in nici o situatie recomandari concrete de medicamente sau tratamente alopate.
As fi tentata sa zic ca nu-i posibil ca toate antidepresivele sa fie mai inhibante decit anhedonia insasi !
Un singur lucru e clar: daca nu faci pasi concreti, problema nu se va rezolva de la sine, ba se poate chiar inrautati !
URL de referinţă