Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Help
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna seara ! Ma numesc Alex , am 23 de ani si am o relatie de 6 ani . As vrea sa stiu daca exista vreun risc in a face sex neprotejat ? Avem incredere unul in celalalt si dorim sa incercam . Se pot transmite bolii ? Cat despre o sarcina ? . Astept un raspuns ! . Va Multumesc ! [/size][/font]
Daca sunteti amandoi sanatosi nu exista risc. Riscul posibil ar fi o boala cu transmitere sexuala, daca unul dintre voi este infectat.
E bine ca inainte sa faceti niste analize: VDRL, test pt. HIV, secretie vaginala, (nu ca n-ati avea incredere unul in altul, dar sa stiti de unde porniti).
Sarcina este posibila daca nu evitati perioada ovulatiei sau nu luati anticonceptionale.
Va recomand sa va adresati unui cabinet de planning familial si contraceptie.
Eu mi-am luat trimitere de la medicul de familie si mi-a dat trimitere pentru analize si anume : Testare HIV , AgHBS , ANTI HCV SI VDRL (SIFILIS) .Trebuie sa faca si ea aceste analize ? Dupa rezolvarea problemelor daca exista putem face treaba in siguranta fara sa apara vreo BTS ? Ea deocamdata a fost la ginecolog . Problema cu sarcina am inteles-o . Multumesc !
Da, trebuie sa faceti amandoi. Cu exceptia hepatitei A, hepatita B si hepatita C se pot transmite si pe cale sexula.
Secretia vaginala, un test Papanicolau sa faca numai ea! happy
Aha . asta era la mintea cocosului winking)) (secretia vaginala ) AgHBS , ANTI HCV ? astea chiar nu stiu . A mentionat ceva de hepatita dar nu stiu care dintre ele .Unde as putea gasi un cabinet planning in Bucuresti ?
Banuiesc ca sunt multe cabinete, in policlinicile de stat sau private.
Eu nu sunt din Bucuresti.
Ai putea sa intrebi medicul de familie sau sa afli de pe internet.
Va doresc numai bine!
AgHBS , ANTI HCV aveti idee ce inseamna ? Multumesc pentru timpul acordat si sper sa fie bine big grin . O sa revin cu un raspuns dupa ce iar rezultatele . O seara buna !
AgHBS este antigen de suprafata a virusului hepatitei B, iar ANTI HCV este un test pentru punerea in evidenta a anticorpilor specifici, IgG (imunglobuline) specifice fata de virusul hepatitic C.
Si eu sper sa fie bine! Asteptam rezultatele!
URL de referinţă