Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Candidoza se transmite?
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Hello happy . Am 18 ani si 5 luni si mi-am inceput viata sexuala aseara. Nu am ajuns la orgasm ,nici eu nici respectivul .. A durat foarte putin pt ca m-a durut. Si era clar ca nu vom avea parte de orgasm din prima . Mi-a curs foarte putin sange aseara si astazi mi-a mai curs putin. Prima data am crezut ca mi-a venit menstruatia,desi era devreme pentru ca am cilclu de 4 ani si e regulat de obicei ,exceptie cand sunt racita. Eu am candidoza de mult timp si medicul ginecolog mi-a spus ca nu poate sa ma trateze decat daca imi incep viata sexuala caci daca imi da medicamente pe cale bucala se poate agrava. Si am facut sex facut-o neprotejat. Intrebarea mea este : e risc sa o ia si el? Si de aseara la mine a inceput sa fie mai urata infectia,miroase groaznic si e galbena si abundenta. Ce se intampla? Un sfat va rog..
Aceasta boala se produce datorita agresiunii la nivelul mucoasei vulvo-genitale a unei ciuperci numite Candida Albicans.
Aceasta ciuperca face parte din flora locala normala a mucoasei vulvo-vaginale si este “tinuta in frau” prin intermediul restului florei, alcatuind impreuna un pH mai acid la acest nivel. Acest pH are rolul de a proteja proteja impotriva infectiilor care ar putea izbucni la acest nivel. In conditiile in care acest pH este afectat si dezechilibrul florei vaginale este perturbat, bacteriile si ciupercile cu potential patogen se pot inmulti mai mult decat este necesar si produc o agresiune. Asa se intampla si cu Candida, care se inmulteste excesiv in anumite conditii si provoaca boala numita candidoza.
De multe ori, candidoza vaginala nu este usor de tratat. Unele femei au frecvente recidive, altele nu raspund la tratament etc. Tratamentul poate dura, dupa caz, chiar luni de zile. Este obligatoriu sa urmati cu sfintenie tratamentul prescris de medicul ginecolog, chiar daca simptomatologia a disparut si nu va mai deranjeaza nimic.
In general tratamentul pentru candidoza consta in administrarea unor ovule ce contin antibiotice specifice pentru germenii care au iesit la analiza secretiilor (Candida si eventual alte bacterii asociate). Se pot administra antimicotice si oral, pentru un tratament mai intens.
La inceputul tratamentului i se recomanda pacientei si dusuri vaginale cu bicarbonat medical si ceaiuri (de coada soricelului, de galbenele etc.) care au rolul de a reduce senzatiile de mancarime si usturime.
De asemenea trebuie tratat si partenerul, pentru el tratamentul consta in creme, unguente si pastile administrate pe cale orala.
URL de referinţă