Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: pete rosii pe corp.
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
buna seara.de vreo 3 ani am niste pete rosii pe corp.au aparut pe spate prima data pe urma sau mutat pe piept iar acuma sunt si pe spate si pe piept,sani si au ajuns deja pe gat...sunt niste pete rosii mari,la caldura incep sa ma manance si daca ma scarpin se face un fel de praf alb.la medic nu am fost de inconstienta...ce ar putea fi?ar putea fi grav?va multumesc
Anka, ce-ar fi sa devii constienta si sa mergi la doctor? Petele rosii, pruriginoase, de care vorbesti pot fi o afectiune dermatologica propriu-zisa, dar tot atit de bine pot fi semne exterioare ale unor dereglari ale altor organe interne. Numai un consult clinic si investigatiile de specialitate vor putea limpezi despre ce problema anume e vorba si ce trebuie facut pentru a scapa de ea !
buna ziua.am revenit cu vesti. m-am hotarat sa-mi pun ordine in viata,sa nu-mi mai plang de mila fara sa fac nimica.tocmai am sosit de la dermatolog.mi sa pus diagnosticul de pitiriazis versicolor.mi sa dattratament si sper din suflet sa scap odata de petele respective ca nu ma suport sa se uite lumea la mine ciudat si sa ma intrebe ce am patit.vaa multumesc.la revedere
Anka, multa rabdare si perseverenta, nemernica asta de micoza se lasa greu stirpita !
Teoria zice 3 saptamini. Eu zic 6 si daca nici nu reapare se cheama ca esti norocoasa !
Bine ca incepi tratamentul, bafta multa !
Postez aici pentru ca consider ca e potrivit si anume:(se pare ca am des sa spun cate ceva) de mai mult timp de ani de zile ,peste 15 ani patesc o chestie pe care am patit-o si acum si de asta mi-am adus aminte ,imi apar foarte multe cosuri mici si dese pe spate picioare,piept atunci cand sunt expus la caldura mai mult timp. prima data apar ca niste puncte rosii iar apoi isi fac capul specific de cos si de multe ori le spargeam cu unghia ,nu le strangeam ca erau prea mici.Acum am facut iarasi ,nu chiar asa de multe ca oricum ma feresc de caldura, de la ce pot sa fie? E un fel de alergie?

Cred ca la nici un medic nu am intrebat atat ca si pe voi ,si ma bucur ca faceti treaba asta,va multumesc.
Probabil ca e vorba nu de un fel, ci chiar de alergie la caldura, asa cum au altii reactii alergice , de pilda, la ger sau vint.
S-ar mai putea datora, tot pe fond de caldura, unei transpiratii prea acide, daca in locurile unde apar bubitele cu pricina si transpiri excesiv; hipersecretia glandelor sebacee (tot caldura) ar putea fi, de asemenea, o cauza. In orice caz, va fi greu de depistat.
Incearca sa mentii o igiena cit mai riguroasa si eventual treci pe varianta de sapun lichid vegetal a firmei Hofigal. E un produs excelent, gasibil la orice plafar, costa 11-12 lei flaconul de 200 de grame.
Adevarul e ca schimbarile climatice masive petrecute in ultimii ani ne cam afecteaza pe toti in cele mai diverse chipuri. Organismul nu e capabil de adaptari perfecte in rastimpuri atit de scurte, de 10-12 ani, de cind ne navalesc ba canicule persistente, ba geruri cumplite sau alte fenomene de care zona noastra temperat-continentala habar n-avea pina mai ieri !
Nu au legatura cu locul unde as transpira mai mult ele apar te miri unde,dar oricum nu ma ingrijoreaza ,le stiu si stiu ca trec,am ceva sapun cu prolopis, il folosesc si pe urma trec la varianta pe care ai sugerat-o.Ai perfecta dreptate cu vremea numai ca vorba unui batran cu care mai stau la povesti: inca nu e asa de rea vremea dupa cum sunt oamenii.
URL de referinţă