Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Ginecologie
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Am vrut sa imi incep viata sexuala cu iubitul meu.Suntem de cativa ani impreuna si am asteptat sa fim pregatiti dar cand a sosit momentul a fost un esec deoarece penisul nu intra decat vreo 3cm in vagin si am incercat si cu lubrifiant.Si cu degetul intra aproximativ 4cm.Nu stim ce sa mai afcem,am incercat de multe ori si nu este o problema psihologica deoarece chiar imi vorbesc enrom sa facem dragoste.Am incercat si mai multe pozitii,in special sa steau eu dedesubt dar degeaba..Ce am putea face?Multumesc frumos celor care imi scriu!Astept raspuns si sper sa fiu si eu de folos altora!
Probabil ca e vorba de o contractie involuntara a muschilor pelvieni, in ciuda faptului ca, asa cum spuneai, nu e vorba de vreo inhibitie sau lipsa dorintei de a incepe viata sexuala. Vaginismul se manifesta astfel. Ar fi bine sa mergi la un consult ginecologic pentru ca medicul sa verifice aceasta ipoteza, starea endometrului si sa iti indice cele mai bune metode de a depasi aceste probleme de inceput de viata sexuala. Daca totul este ok, lucrurile se vor rezolva cu rabdare, utilizarea de lubrefianti si adoptarea unor pozitii care favorizeaza o penetrare mai usoara. O relaxare a musculaturii pelviene se poate obtine si prin exercitii specifice cum sunt exercitiile Kegel.
Multumesc frumos.As mai dori sa stiu daca himenul se afla la mai mult de 5cm de intrarea in vagin.Pt ca cu degetul,am zis 4-5cm iar cu penisul parca e un blocaj acolo si mai mult de 3 nu intra...Trebuie fortat pe cat se poate de tare?chiar daca doare?
Himenul este un sept membraniform care inchide intrarea in vagin si se afla la 2-3 cm de planul labiilor. El prezinta un orificiu a carui forma poate fi inelara, cribiforma (ciuruit), semilunara ce permite eliminarea sangelui menstrual in timpul ciclului. De regula, himenul desi este destul de elastic, se rupe in timpul primelor contacte sexuale. E posibil ca in cazul tau sa fie mai putin elastic si de-aici si problemele de penetrare de care aminteai. Eu zic ca un consult ginecologic va lamuri problema si medicul te va sfatui cum trebuie procedat. Pana la urma nu trebuie sa uitam ca nicio placere nu vine neinsotita si de putina ..durere! happy
Din pacate la ginecolog nu am cum sa merg deoarece mai am cam jumatate de an pana la 18 ani si pt asta imi trebuie trimitere de la dr de familie pt ca altfel am inteles ca o consultatie costa in jur de 120-200lei si nu am cum sa fac rost de banii acestia.Oricum,multumesc frumos pt informatii,o sa revin cu vesti si sper sa fie pe cat se poate de bune!Multumesc inca o data.
URL de referinţă