Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Prima vizita la medicul ortodont
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Prima vizita la medicul ortodont este recomandata la varsta de 5-6 ani, desi informarea insuficienta face ca foarte putini dintre pacientii care vin la specialist sa respecte acest interval.
Astfel conform unui studiu facut de clinica Ortodent pe 1211 de subiecti, copiii cu varsta cuprinsa intre 3 si 11 ani reprezinta 40,63% dintre pacienti, in timp ce daca sunt luati in calcul copiii pana la 16 ani, procentajul ajunge la 53,84%.
Fetele sunt mai interesate de a avea o dantura perfecta, procentajul fetelor fiind de 56,71% in segmentul de varsta intre 3 si 11 ani si de 60,63% pe segmentul de varsta intre 11 si 16 ani.
Perceptia generala este aceea ca problemele ortodontice pot fi rezolvate numai in perioada in care au erupt toti dintii permanenti, ceea ce este fals.
Perioada de crestere reprezinta faza in care copilul poate fi tratat din punct de vedere ortopedic si nu se merge pe corectie dentara, ci pe crearea de spatiu necesar eruptiei dintilor permanenti.
La fete, cresterea rapida de adolescenta se termina intre 13 si 15 ani, iar la baieti cresterea se definitiveaza intre 14 si 16 ani.
Tratamentul inainte de definitivarea cresterii – perioada ortopedica – poate scurta sau evita faza de corectie dentara cu bracketi, intrucat se face loc dintilor permanenti, pentru ca acestia sa creasca aproape perfect.
Astfel, stabilitatea pe termen lung este mai buna.
Ortodent, una din cele mai mari clinici de ortodontie din Bucuresti, a fost deschisa in urma cu sapte ani de dr. Emilia Gheorghiu –Milicin, medic specialist in ortodontie, absolventa a Universitatii Nationale Autonome din Mexico City si a peste 35 de cursuri internationale.
URL de referinţă