Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Strabism
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2
Buna ziua ... sufar de strabism la un ochi si am fost operat acum 10 ani. Ideea e ca acum nu e asa de vizibil dar as vrea sa stiu daca pot sa ma vindec. la acel moment doctorul a spus ca daca voi mai fi operat o data e riscul ca ochiul sa fuga in cealalta parte ... Vreau sa intreb daca acum dupa 10 ani s-a mai dezvoltat aceasta ramura a medicinei si daca sunt ceva remedii pe langa operatie . Am auzit de ceva injectii cu botulila sau ceva de genul. Va rog sa imi oferiti mai multe informatii ... Va multumesc

Cristi
Salut Cristi ! Ai auzit bine, anume ca exista tratament cu toxina botulinica pentru corectarea tranzitorie a strabismului. Efectul, precum iti spuneam, este tranzitoriu, de citeva luni, apoi injectarea trebuie repetata. E bine, de asemena, sa stii ca metoda este relativ controversata!!
Cel mai util ar fi un consult si un plan strategic cu un specialist, unicul in masura sa-ti evalueze starea actuala si sansele de viitor!
Succes !
Nu ai idee cam cat costa acel tratament ? Adica vederea imi e buna si nici nu arat asa rau adica e destul de putin vizibil dar na, tot se vede. Ma intereseaza doar sa arate normal ... happy
De exemplu cand sunt obosit sau ceva de genul e ceva mai vizibil ... Ce remedii as putea folosi acasa? De exemplu sa ma uit doar cu ochiul bolnav ca sa dezvolt musculatura , un timp in fiecare zi ? Sau ce as mai putea face ? Ceva idei .. ?
si cred ca am Ambliopie si Strabism. in cazul asta sunt aceleasi remedii ?
Cristi, incearca sa ajungi la clinica de ofttalmologie de la Spitalul Militar. Au chirurgi foarte buni si aparatura de exceptie pentru corectia strabismului si altor afectiuni oculare. Din pacate, nu stiu care ar putea fi costurile. Cred ca ti se va putea face o evaluare si o estimare concreta a situatiei in cazul tau.
Multa sanatate!
Am de gand sa ma duc dupa bacalaureat la un control . dar sa fiu informat pana atunci cat de cat .
(24-05-2012 02:42 PM)Cristiannr10 a scris: [ -> ]Nu ai idee cam cat costa acel tratament ? Adica vederea imi e buna si nici nu arat asa rau adica e destul de putin vizibil dar na, tot se vede. Ma intereseaza doar sa arate normal ... happy
De exemplu cand sunt obosit sau ceva de genul e ceva mai vizibil ... Ce remedii as putea folosi acasa? De exemplu sa ma uit doar cu ochiul bolnav ca sa dezvolt musculatura , un timp in fiecare zi ? Sau ce as mai putea face ? Ceva idei .. ?
si cred ca am Ambliopie si Strabism. in cazul asta sunt aceleasi remedii ?

Ceva pareri/sfaturi?
Cristi, exista intr-adevar exercitii pentru musculatura dar care sunt eficiente doar la adultii care au o insuficienta a convergentei. Noi nu stim care e situatia ta si nu putem, in consecinta, sa facem o recomandare. Doar un oftalmolog cu experienta poate, dupa ce te examineaza, sa traga o concluzie, o noua operatie de corectie finala a strabismului, sau exercitii pentru antrenarea musculaturii oculare si restabilirea convergentei.
Pai ok, dar credeam ca pe forumul acesta sunt cativa medici cu care as putea discuta.
Oricum multumesc pentru ajutor.
Si ce te face sa crezi, presupunand ca ai gasi ca partener de discutii un oftalmolog, ca el ar putea sa iti spuna ce sa faci fara sa te examineze?! Forumurile sunt locuri unde poti primi un sfat, o indrumare, impratasi experienta ta cu a altora cu probleme similare. Nu este un loc unde se pot pune diagnostice sau prescrie tratamente! Nu avem cum sa substituim actul medical direct dintre medic si pacient. Cel putin pe forumul acesta, NU!
Asta am cerut sfaturi / indrumari pe care le mai primesc pacientii cu aceeasi problema cu a mea.
Pagini: 1 2
URL de referinţă