Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: cat de periculoasa este TPSV intr-o sarcina?
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6
Nu ma pricep foarte tare la acest subiect, dar, din cate ma duce pe mine capul, nu inteleg de ce ti-a dat dipiridamol. Inteleg ca a vrut sa creasca fluxul sanguin, dar asta se intampla, in cazul dipiridamolului, la nivelul miocardului, acesta fiind un coronarodilatator. Deci nu chiar ce ai avea tu nevoie. In plus este contraindicat in hipertensiunea arteriala, exact cazul tau.
Buna seara!

Ma numesc Laura. Sunt noua pe acest site ca si membru, insa v-am vizitat des in ultimii ani citind ce mai apare despre tpsv. Am TPSV diagnosticat pe la 19 ani, la urgenta, in urma unei crize de peste 4h. Acum am 30 ani, crize cam 1-2 pe an- majoritatea finalizate la urgenta. Momentan iau zilnic 150 mg de Rythmonorm. Am citit destul de mult despre ablatie, am citit si despre faptul ca se pot repeta crizele dupa ablatie si acest lucru m-a oprit sa fac pasul spre acest tratament. De ceva timp ma gandesc la un bebe...As dori, daca se poate sa stiu daca cineva a avut criza de TPSV in sarcina si care au fost urmarile. In curand voi merge la un cardiolog pentru a vedea ce este de facut...

Va multumesc nespus!
Probabil ca ai citit si faptul ca ablatiile de TPSV sunt cele mai usoare si cu rata cea mai mare de succes. Esti foarte tanara si nu cred ca e o solutie sa iei rythmonorm cand ai putea rezolva lucrurile altfel. Mai mult ca sigur ca si in sarcina poti avea probleme, pentru ca in general femeile se confrunta cu aritmii diverse ca urmare a presiunii exercitate de aceasta asupra pericardului. Discuta cu cardiologul aceste probleme, fa un set complex de analize si alte investigatii pentru a vedea cum se prezinta cordul. Un screening tiroidian este si el util.
Sanatate
Singura, repet, SINGURA metoda de vindecare pentru TPSV este ablatia.
Restul, adica medicamentele antiaritmice, sunt doar o solutie temporara.
Mai ales ca esti tanara, nu poti lua toata viata aritmice. Si asta din doua motive: la un moment dat e foarte posibil sa nu isi mai faca efectul si, in al doilea rand, sunt extrem de toxice, atacand ficatul, tiroida si plamanii. Deci a ramane insarcinata si a lua antiaritmice nu e chiar o idee buna.
Astfel ca eu te sfatuiesc sa mergi si sa faci ablatia.
Va multumesc din suflet pentru raspunsuri si pentru ca v-ati facut timp sa cititi randurile mele!
Momentan ma framanta foarte tare ce se intampla in timpul sarcinii daca am o criza de peste 200bpm?
Daca fac ablatia exista posibilitatea sa revin la o viata fara pastile, sau posibilitatea sa mai fac alte crize postoperatorii, deci intrebarea sta in picioare oricum...

Va multumesc mult si va doresc multa sanatate!
Dacă ablația reușește (și nu văd de ce n-ar reuși), scapi definitiv de antiaritmice. Eu am făcut ablația de fibrilație atrială, care este foarte scumpă (300 mil., bucură-te că pentru TPSV e moka) și mult mai complicată și are și șanse mai mici de reușită din prima. Și mă simt OK. Viața mea era un calvar, cu crize aproape zilnice. Tu fiind mai tânără și având viața înainte ar trebui să nu mai eziți. Viața după ablație e cu totul alta.
Daca ablatia reuseste (si de cele mai multe ori asa se intampla) nu vei mai face niciodata acel gen de tahicardie si nu vei mai lua nici un fel de antiaritmic.
Pagini: 1 2 3 4 5 6
URL de referinţă