Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: cat de periculoasa este TPSV intr-o sarcina?
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6
Holterul este un ecg foarte complex si de lunga durata, va oferi imaginea fidela a intregii activitati cardiace timp de 24 de ore, marcind toate evenimentele normale si - daca e cazul - cele anormale, ventriculare si supraventriculare, care se petrec in acest rastimp; diversele dereglari de ritm(daca apar) vor fi marcate pe diagrame tip ecg, totul va fi tiparit si ti se va inmina personal. Cu prilejul studiului electro se cauta focarele si caile aberante care vor fi supuse, in aceeasi sedinta, ablatiei. Aceasta ar fi diferenta intre cele doua investigatii.
Problema doctorilor va trebui rezolvata in orasul de resedinta, doar n-o sa faci naveta cu burtica crescinda intre diversele localitati! Iti pot promite un mic ajutor, poate stie vara-mea sau nepoata-mea (are doi copii mici) vreun nume de incredere.Mai vorbim despre asta, ciao ! tongue
Uliana, tare esti tu draguta si binevoitoare, dar momentan , nu ma intereseaza ginecologi de aici. Unul (dintre cei mai renumiti pe atunci) a vrut sa-mi faca rezectie partiala de ovar la 21 de ani, fiindca vazuse un chist maaare (care s-a dovedit a fi o anexita). Pana la urma m-am ales cu apendicele scos rolling on the floor . Anul trecut, alta boacana. Rezultatul HSG-ului facut : trompe impermeabile, ba chiar si posibila sinechie uterina (de fapt, HSG facut aiurea, fiindca de ,,teama" radiatiilor dr a fugit de indata ce a injectat rapid substanta, care, ramasa nesupravegheata, a facut cale intoarsa). Ce a urmat? Spitalizare, tratament la Sovata (urmat de cistita)ale carui efecte nu s-au aratat in urmatoarele 6 luni, adica timp pierdut. In asteptarea acestor efecte am amanat eu ablatia pe care altfel as fi facut-o in septembrie, la Tg Mures.
Din fericire, anul acesta am avut si sper sa mai am ocazia sa cunosc doctori si oameni deosebiti, in sensul ca s-au implicat si uite asa ma stiu cu trompele uterine aproape perfecte si, daca va vrea Doamne-Doamne, poate si cu inima reparata. Dar toate acestea nu s-au intamplat in frumosul meu oras (nu sunt ironica, e foarte frumos si curat in comparatie cu altele).
Deci, daca verisoara ta iti va recomanda vreun cardiolog, am sa apreciez si am sa tin cont de recomandare. Mie mi s-au pomenit doua nume (la Tg Mures sau la urgente) si am inceput sa caut datele de contact pe net. In ceea ce priveste ginecologii, din cate stiu eu, la noi nu sunt specialisti pe reproducere umana, asteapta cam mult si ofera cam putin.
Sper ca nu am fost rea, dar acum am termeni de comparatie.
Alina, imi pare rau pentru calvarul indurat si timpul pretios pierdut ! Deocamdata hai sa te vedem ajunsa in tabara "fostilor" cu inima, sa-ti dea ok-ul cardiologul si-apoi ne mutam cu arme si bagaje in topicul Obstretica-ginecologie ! Heart
Revin cu cateva intrebari . Sper sa nu fiu prea insistenta sau aberanta.
1. Un puls de 140 b/m la efort intens e ok? Imi pot permite zilnic (din punctul de vedere al solicitarii inimii) un astfel de efort?
2. In cazul in care holterul nu inregistreaza pe parcursul a 24 de ore nimic deosebit, nici macar mai mult de 2-300 de extrasistole, trebuie sa inteleg ca totul e ok ( in afara de TPSV) sau ca am avut o zi mai buna?
3. O persoana pe care am cunoscut-o recent si care a mers pentru o ablatie acum 4 ani, imi spunea ca a intrat in flutter atrial (cred ca in timpul studiului electrofiziologic), a iesit doar cu electrosocuri si doctorul a luat decizia de a nu merge mai departe. De ce s-a intamplat lucrul acesta? Adica flutterul, respectiv decizia doctorului?
1. E OK. Da.
2. Nu inseamna ca nu poti avea un TPSV. Crizele pot fi una la cateva zile, deci e posibil ca atunci cand ai facut holterul sa nu se fi manifestat.
3. Flutter-ul a aparut pentru ca exista un circuit care il intretine. Dar poate fi un flutter atipic, care nu implica istmul cavo-tricuspidian (zona unde se ablateaza in mod normal flutter-ele), necesitand eventual un sistem 3D pentru a-i determina circuitul. Daca doctorul nu avea un astfel de sistem a decis sa nu mearga mai departe. E doar o supozitie, doar doctorul stie de ce s-a oprit. Stii la ce cardiolog a mers?
Arm-Med, multumesc pentru raspuns!
Cred ca la punctele 2 (cu holterul) si 3 nu am fost prea explicita. NU am purtat holter niciodata si ma intreb daca intr-adevar, in cazul meu, poate oferi informatii relevante, daca pe parcursul celor doua 24 de ore cat l-as purta nu s-ar intampla nimic deosebit. EKG-uri de criza am, ecograful e ok (stiu ca ma repet). Banuiesc ca un holter ar ,,vorbi" , de exemplu, despre existenta unor extrasistole si numarul lor.
La dr. Ivanica a fost persoana respectiva, acum 4 ani, cand probabil nu exista aparatura. Dar ce ma macina pe mine este intrebarea: cum se face ca o persoana care s-a dus sa faca o ablatie pt. TPSV (are si WPW) a intrat in flutter atrial? Se poate intampla oricui?
WPW-ul si flutter-ul au circuite complet diferite, deci unul nu il exclude pe celalalt. E posibil, pe de alta parte, ca flutter-ul sa fi fost declansat de stimularea agresiva pentru declansarea WPW-ului si sa nu aiba semnificatie clinica.
Daca ai EKG-uri in criza atunci eu zic ca un holter nu ar oferi prea mult.
Nu am mai scris de mult timp pe forum, dar aceasta pentru ca, din fericire, lucrurile au stat mai bine in ceea ce priveste sanatatea si pentru ca fara Uliana ... e altfel, prea trist...
Acum insa as avea nevoie de un sfat. Sunt insarcinata in 28 de saptamani si astazi mi s-a spus ca circulatia ombilicala e cam lenta. Dr. mi-a recomandat tromboass de 50 mg si dipiridamol 3x2/zi (stiind de problema mea cu TPSV-ul). Citind prospectele am constatat, in cazul dipiridamolului, ca nu e recomandat in caz de hipotensiune, iar eu sunt cam la fiecare control la 90/60, iar tromboassul nu e indicat in ultimele 3 luni de sarcina (si eu tocmai intru in aceasta perioada)
Asadar, ce ma sfatuiti sa fac? Si... stiti cumva cum interactioneaza combinatia tromboass-dipiridamol cu TPSV-ul?
Va multumesc si va doresc multa, multa sanatate!
Eu, personal, te sfatuiesc sa discuti cu un doctor. Eventual cardiolog. Daca cel cu care discuti acum nu iti inspira incredere cauta altul.
Dar NICIODATA sa nu iei medicamente doar pe baza unei recomandari de pe Internet.
Arm-Med, in situatia in care sunt nu as lua medicamente tinand cont doar de recomandari de pe internet. Ma stiam insa cu tensiunea mica (lucru confirmat de medicul de familie astazi- 70/50) si, citind prospectul dipiridamolului, m-am gandit ca nu ar fi tocmai bine sa iau.Probabil tocmai tensiunea mica e vinovata de circulatia ombilicala inceata. Stiu ca trebuie sa ma vada si cardiologul, dar mai trebuie sa astept pana ma poate primi.
Iti multumesc pentru raspuns.
Numai bine!
Pagini: 1 2 3 4 5 6
URL de referinţă